Krona kino arrangerer familiefest i helgen

Denne helgen er det premiere på hele tre filmer for den yngre garde, og det feirer Krona Kino med utvidet åpningstid, regissørbesøk og dataspill på stort lerret.

DEL

– Denne helgen gleder jeg med veldig til, sier kinosjef Even Thunes Jensen.

For det er duken for en skikkelig familiefest i hele Krona, når det er premiere på tre familiefilmer.

– Kongsberg bibliotek er også med på notene, og arrangerer «Flukten på Krona» for de litt større barna i forkant av visningen av den nye norske familiespenningsfilmen «Flukten over grensen», røper kinosjefen, som også får ekslusivt besøk.

– Ja, Elleville Elfrid kommer! Den koselige norske animasjonfilmen har gått et par uker allerede, men lørdag blir det en helt spesiell visning med besøk av selveste Elfrid og filmskaper Frank Mosvold, som har gått svanger med Elfrid-figuren i over 10 år, forteller Thune jensen.

Før filmen blir det mulighet til å fotografere og klemme heltinnen fra Barne-TV, og inne i salen byr Den store Simono på magiske triks før Frank og Elfrid presenterer filmen.

Familiefilm fra krigen

Vi nevnte filmen «Flukten over grensen». Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?

Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.

Denne filmen vises også på Rødberg kino søndag!

Animert moro

Men det blir et mer lystig tema i filmen «Dronningens Corgi». Siden corgi-hunden Rex ankom Buckingham Palace har han levd et liv i luksus. Som kronhund og dronningens soleklare favoritt har han lagt til seg en nokså irriterende og arrogant holdning. Når han en dag klarer å klosse det skikkelig til under en diplomatisk middag på slottet mellom kongefamilien i England og USAs president blir det rabalder.

Dronningens corgi er en gøyal animasjonsfilm for hele familien - med den britiske kongefamilien og deres sjarmerende corgi-hunder i hovedrollene!

Prøv deg på dataspill

Den siste filmen vi nevner denne uken er «Sonic the Hedgehog». Filmen handler om en av verdens mest populære spillfigurer. Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

– I en time før visningen lørdag kl. 17.30 kan barna prøve seg på Sonic-spill på det virkelig store lerretet i kinosalen, opplyser kinosjefen.

...og selvfølgelig romantikk

Fredag er valentinsdagen, og da kommer det selvfølgelig en romantisk film til Krona kino.

– «Den skjønne tiden» er årets valentinefilm som er en hyllest til kjærligheten med Daniel Auteuil i hovedrollen hvor han gjenopplever sitt livs største kjærlighet, sier Even Thunes Jensen.

Victor (Daniel Auteuil), en voksen mann i 60-åra, får sitt liv snudd opp ned på dagen. Antoine (Guillaume Canet), en blomstrende entreprenør, tilbyr han en helt ny type underholdning. Med hjelp av kombinasjonen av teaterrekvisitter og en gjenskapelse av historien gir han kundene en mulighet til å reise tilbake til en ønsket tidsperiode i livet. Victor bestemmer seg for å gjenoppleve den mest minneverdige uken i hans liv som fant sted 40 år tidligere. Den uken han møtte sitt livs kjærlighet; Marianne.

– Filmen er elegant og intelligent i sin behandling av kjærlighetens opp- og nedturer gjennom tiden, skriver kinosjefen.

I tillegg vises: «Dolittle», «Frost 2», «Spion i aksjon», «1917», «Little Women», oscarvinneren «Parasitt» og «Harley Quinn».


Artikkeltags