Gå til sidens hovedinnhold

Kjære Mosh, vi må lage politikk for de mange, ikke for de få.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frp liker å kalle seg et parti for folk flest, men vi i Kongsberg SV mener at Frps ideologiske prosjekt øker forskjellene i samfunnet. De med mest får mer.

Hvis eiendomsskatten er usosial, slik Mosh Estakhri hevder, bør Frp være med på en omlegging av systemet for å gjøre den enda mer utjevnende. Isteden tvang Frp gjennom en reduksjon i hva kommunene har lov til å kreve inn, fra fem til fire promille av likningsverdi. Dette går direkte utover handlingsrommet i kommuneøkonomien, noe som vil kunne føre til et dårligere tilbud til kommunens innbyggere. I Oslo, der bunnfradraget er på 4 millioner og kun 20% av boligene må betale har man brukt midlene på å styrke både hjemmetjenesten og barnehagene i kommunen.
https://frifagbevegelse.no/nyheter/-eiendomsskatten-har-gatt-til-a-styrke-hjemmetjenesten-og-bli-kvitt-stoppeklokkesystemet-6.158.599919.083dbbc0c0

At Kongsberg har et “effektiviseringspotensial” er i og for seg riktig, men et mer effektivt tiltak enn å kutte i kommunens inntekter er å øke andelen heltidsansatte i kommunen og la arbeidsfolk bruke mindre tid på dokumentasjon og mer tid på fag. Derfor vil vi i Kongsberg SV ha en tillitsreform og en handlingsplan for økt heltid.

Et raust bunnfradrag, et system for å søke om utsettelse eller fritak ved lav inntekt eller høy gjeld og en tung beskatning på eiendom som eies av spekulanter er god SV-politikk. Frp vil heve bunnfradraget med sikte på å fjerne skatten, SV vil heve bunnfradraget med sikte på å gjøre Kongsberg mer rettferdig!

Kommentarer til denne saken