Gå til sidens hovedinnhold

Kjære Njål; Eiendomsskatten er og blir usosialt. Basta!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er der vi er fundamentalt uenig i politikken Njål Vigleik Grene Johnsen (SV).
Vi i Frp vil ikke at det skal drives "butikk" av folk som vil ha tak over hodet. Boligen skal være familiens hjem og ikke en skatteobjekt.
Med mindre du velger å bo i telt i parken så rammer eiendomsskatten alle. Til og med de fattige som ikke er arvinger slik du vinkler det.
Eiendomsskatten er grunnleggende usosialt da den ikke tar hensyn til verken din gjeld eller inntekt.
Å kreve inn eiendomsskatt er faktisk som å be deg om å betale for tjenesten to ganger. Du har allerede betalt for tjenestene via skatt og kommunale gebyrer. Håper du ser ironien..

Eiendomsskatten utgjør relativt små inntekter for kommunene, faktisk bare 1,6 prosent av kommunenes inntekter i snitt, om man ser på inntektene fra skattleggingen av hus og hytter. Samtidig vet vi at kommunene i snitt har et effektiviseringspotensial på 12 prosent. Med andre ord: de aller fleste kommuner vil klare seg utmerket uten eiendomsskatt. Mange kommuner har liten gjeld, høy eiendomsskatt og høye overskudd – de kunne fjernet eiendomsskatten nærmeste over natten.

Glad dere i SV er for å øke bunnfradraget ihvertfall. Håper det også blir husket når det ikke er valgår.

Kommentarer til denne saken