Gå til sidens hovedinnhold

Kjære velger!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Snart stenger valglokalene. Hvis du allerede har gitt din stemme til oss: tusen takk! Hvis du kjenner noen som fortsatt er i tvil, eller hvis du selv ikke har bestemt deg ennå, så vil jeg be om oppmerksomheten din en siste gang før du går til urnen.

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: årets valg er et klimavalg. Vi kan velge å fortsette i stø kurs mot katastrofale klimaendringer, eller vi kan velge å snu. Vi kan velge en kontrollert utfasing av olje- og gassnæringen i samarbeid med næringsliv og arbeidstakere, vi kan velge radikale kutt i klimagassutslipp, vi kan velge grønne, sikre arbeidsplasser, både for de som jobber i olja i dag, og de som kommer etter. Men den eneste måten å velge det, er å velge MDG.

Klima og miljø blir ofte omtalt som én sak, på linje med asylpolitikk, helsepolitikk, og landbrukspolitikk. Og Miljøpartiet De Grønne blir derfor ofte stemplet som et ensaksparti. Men klima er ikke en sak som skal forhandles om, eller enda et kapittel i en regjeringsplattform. Det å ta vare på jorda og selve livsgrunnlaget vårt er, og må være, utgangspunktet for all politikk.

FN anslår at hetebølger og flom vil drive 1,2 milliarder mennesker på flukt de neste tiårene. Mer ekstremvær som tørke og nedbør påvirker avlingene til bøndene her i Norge. Og jo mer vi mennesker trenger oss inn i urørt natur, jo mer vanlig vil det bli med virus som smitter fra dyr.

Alle kan gjøre litt, men de store løsningene på klimakrisen er politiske. MDG vil gi deg en framtid du kan glede deg til.

Valget står i år mellom mer av den samme katastrofale olje- og klimapolitikken, eller et stort MDG på Stortinget. Da vil vi bytte ut regjeringen og sette makt bak kravene våre om letestans, vern av natur og å gjøre det lett for folk å velge miljøvennlig. En Støre-regjering som er avhengige av MDG for flertall kommer ikke til å slippe unna med den samme klimafiendtlige politikken som er blitt ført i Norge tidligere.

Det sikrer vi ved at alle som tenker at klima kommer først denne gangen, faktisk stemmer MDG. Det er den aller viktigste klimahandlingen man kan gjøre i år.

Mandag er siste valgdag, og dette valget kan bli historisk. Din stemme avgjør om vi kommer inn med 1 eller 8 representanter. Med en stor, grønn gruppe er en ny regjering som ikke åpner for mer oljeleting innen rekkevidde. Det vil være det viktigste som har skjedd for klima noensinne i norsk politikk.

Godt grønt valg!

Kommentarer til denne saken