Nå har kommunen fjernet hakekorset på Kjennerudvannet

BORTE VEKK: Her var det sprayet et stort, rosa hakekors med hatefulle ytringer. Hakekorset fikk ikke stå lenge. Onsdag morgen har Kongsberg kommune allerede fjernet taggingen.

BORTE VEKK: Her var det sprayet et stort, rosa hakekors med hatefulle ytringer. Hakekorset fikk ikke stå lenge. Onsdag morgen har Kongsberg kommune allerede fjernet taggingen. Foto:

Park og idrett fjernet onsdag morgen et hakekors og andre sprayboksskriblerier på en fjellhylle ved Kjennerudvannet.

DEL

Tirsdag skrev Laagendalsposten at det er malt et hakekors og rasistisk skjellsord på en av hyllene på Kjennerudvannet.

Da opplyste Kongsberg kommune at taggingen kunne bli stående til høsten fordi parkvesenet mangler utstyr. Ingen av de ansatte har heller klatrekurs, noe som er påkrevd for sikkerheten.

Ble fjernet raskt

Nå har imidlertid Kongsberg kommune hivd seg rundt og fjernet taggingen.

– Vi hadde mannskaper som var oppe å så på det i dag tidlig. Taggingen er gjort på  privat grunn, og vi har ikke vært i kontakt med grunneier. Men siden det var i nærheten av en offentlig badeplass, regnet vi med at ingen ville ha problemer med å få det fjernet.

– Vi trengte hverken tau eller klatreutstyr for å få taggen fjernet, så det har nok vært en misforståelse i forbindelse med nøyaktig hvor taggingen var lokalisert, forklarer Bjørn Tore Ødegården, seksjonsleder for utvikling og anlegg i Kongsberg kommune.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke anmeldt

Ødegården opplyser at Kongsberg kommune ikke har anmeldt forholdet, men ber personer som kan ha informasjon om hærverket å ta kontakt med politiet.

Han legger til at det er sjeldent man ser slike hatmeldinger i Kongsberg.

– Vi har en del problemer med tagging generelt, men det er heldigvis lenge mellom hver gang vi ser slike hatefulle ytringer, avslutter Ødegården.

LES OGSÅ:

Artikkeltags