Fjernet stupebrett etter bekymringsmelding

BORTE: Stupebrettet er demontert.

BORTE: Stupebrettet er demontert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg kommune har fjernet stupebrettet fra den populære badeplassen ved Kjennerudvannet av sikkerhetshensyn.

DEL

Det er park- og idrettstjenesten som skriver på sin facebookside at fjerningen kommer som følge av en sikkerhetskontroll utløst av bekymringsmelding fra publikum.

Videre står det at installasjoner i aktivitetsarenaer som eies og drives av kommunen, forutsettes å tilfredsstille aktuelle sikkerhetskrav.

«Kongsberg kommune beklager at stupebrettinstallasjonen ved Kjennerudvannet ikke har hatt tilfredsstillende sikkerhet», står det i meldingen.

LES OGSÅ: «Donald Trump» forblir navnløs

Bekymringsmelding

Kommunen har mottatt en skriftlig bekymringsmelding om sikkerheten ved stupebrettet som har vært ved badeplassen i «alle år».

Mannskaper fra park og idrett har deretter utført kontrollmålinger som viser at forholdet mellom stupebrettets høyde over vannflaten, og tilgjengelig vanndybde ved forkant av stupebrettet ikke er tilfredsstillende i henhold til gjeldende krav til slike installasjoner.

Det er derfor brettet umiddelbart ble fjernet.

LES OGSÅ: Parkeringskaos på Kjennerudvannet

POPULÆRT: Det fastmonterte stupebrettet har vært populært, men vannet under brettet er ikke dypt nok.

POPULÆRT: Det fastmonterte stupebrettet har vært populært, men vannet under brettet er ikke dypt nok. Foto:

Skaffer en stupeflåte

Siden stuping og hopping fra stupebrettet har vært en meget populær aktivitet blant badegjestene ved Kjennerudvannet, vil park og idrett etablere en «stupeflåte» ute på vannet som erstatning for stupebrettet som er fjernet.

Nødvendige deler til denne flåten er bestilt, og flåten utplasseres så raskt som praktisk mulig. Stupeflåten vil ha to små stupetårn på henholdsvis en og to meters høyde.

LES OGSÅ: Her er badekartet for Knutefjell 

Ser på vanndybden

Ifølge Kongsberg kommune, vil ikke det landfaste stupebrettet som er fjernet komme tilbake denne badesesongen.

Først skal de sjekke om det er mulig å øke vanndybden der stupebrettet til nå har stått, om det skal etableres nytt landfast stupebrett ved badeplassen, eller om den nye stupeflåten blir en permanent sommerinstallasjon til erstatning for det landfaste stupebrettet.

Artikkeltags