Fredag fikk han sølv i motocross og lørdag kjørte han inn til gull i enduro.

Det er Kongsberg brann og redning som deler de gode nyhetene på sin Facebook-side, og deler følgende sitat fra gullvinneren selv:

- I dag gikk alt min vei. Jeg hadde ikke trøbbel med pusten på grunn av høyden over havet. Sykkelen fungerer som en drøm og hjulene holdt helt til mål. Jeg er veldig stolt av å representere Kongsberg brann og redning, og kjøre #703-sykkelen først i mål.

World Police and Fire Games er VM for fulltids-brannmenn og politi. Dette arrangeres annenhvert år og de har over 70 forskjellige idrettsgrener. I år gikk hovedarrangementet i Chengdu i Kina, men motorsykkelgrenene motocross og enduro lot seg ikke gjennomføre i Kina. Derfor ble disse konkurransene arrangert på Thunder Valley racetrack i Denver, Colorado i USA.

Motocrosskonkurransen var torsdag 29. august. Banen ligger nesten 2.000 meter over havet, dette gjorde at onsdagens motocross konkurranse var svært krevende. Øystein følte at han nesten ikke fikk nok luft da han ble skikkelig sliten.

Endurokonkurransen var fredag 30. august Denne dagen gikk det bedre med pusten, han kom ut som rundt 8. plass etter starten, men kjørte seg sakte men sikkert opp i tet. Etter litt over halvkjørt løp, da han var inne til bensinfylling var han oppe på 1.plass. Denne plassen holdt han helt til mål.

Les også: Herman blir eneste gutten på Numedals lag, som vil forsvare gullet