KLIMAET KAN IKKE VENTE

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har ikke tid til å vente på at Arbeiderpartiet blir et klimaparti.

Nå er det endelig flertall på Stortinget for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. AUF, Natur og Ungdom og resten av miljøbevegelsen skal ha ros for en iherdig og årelang innsats for å snu Arbeiderpartiet i dette spørsmålet. Samtidig illustrerer LoVeSe-saken noe viktig: Ting tar for lang tid i Arbeiderpartiet.

I 20 år har miljøbevegelsen jobbet for å holde oljeindustrien borte fra Lofoten, Vesterålen og Senja. Like lang tid har det tatt å få Arbeiderpartiet til å snu. Den neste store miljøkampen er å avslutte oljealderen. Denne gangen har vi skikkelig dårlig tid.

Vi har 11 år på å halvere verdens klimagassutslipp. Skal vi lykkes i å begrense klimaendringene, er vi avhengig av at land som Norge klarer å la olja ligge. Vi har funnet mer olje og gass enn vi noensinne kan utvinne. Likevel vil Arbeiderpartiet lete etter mer. “Oljeindustrien skal utvikles, ikke avvikles,” forsikrer Jonas Gahr Støre.

Oljefritt Lofoten til tross - Arbeiderpartiet er fortsatt en sinke i klimapolitikken. En stemme på Arbeiderpartiet er en stemme på fortsatt oljevirksomhet i Norge. En dag kommer Arbeiderpartiet til å snu, men de kommer ikke til å gjøre det i tide. Når de store partiene svikter i klimasaken, er det på tide å bytte dem ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken