Fra et leserinnlegg i Laagendalsposten 2. september, skrevet av Heidi Bøyesen, 2.-stortingskandidat Demokratene, Kongsberg:

«Demokratene vil avvikle klimahysteriet. Vi vil trekke Norge ut av Parisavtalen, avslutte alle klimatiltak, klimasatsinger, klimaavgifter og subsidier. Det finnes ingen klimakrise og CO₂ er ikke forurensing.»

Mulig kommentar: Strutsen er en stor fugl, og den kan løpe i over 70 km/t. Men akk, den kan ikke fly. Den har likevel en mulighet overfor skremmende omgivelser; den kan stikke hodet i sanden. Vips så er alt skremmende borte vekk, ikke et eneste problem å se. Klimakrise? Hvor da? Jeg kan vaffal ikke se noe. Du spør om verdenssituasjonen? Jeg veit ikke, jeg har fått noe rusk i øyet.

Om CO₂: Gassen er ikke noen forurensning i seg selv, vi puster ut mye av den. Og planter elsker CO₂. Men som de fleste av oss nå veit, det kan bli for mye av den. Ikke for kloden, den har vært jæskla varm før. Men for mennesker og dyr kan det bli ubehagelig. «Det er heit i helvite, heitar hell nokon hyggje». (Draumkvedet) For øvrig: Vann er livsviktig både for planter og dyr, men ikke desto mindre kan man drukne i det stoffet. Har du hørt om de to som ville se hvem som kunne vært lengst under vann? Plutselig vant den ene.

Mine tanker går også til det å falle fra store høyder: Fallet er jo i seg selv ufarlig, kanskje er det gøy å falle fritt som fuglen? Eneste problemet er den forbaska bråstoppen når man treffer bakken. Vi har jo ikke de samme ferdighetene som en vandrefalk. Du tror ikke på tyngdekrafta, sier du? Jada, jeg hører hva du sier. Egentlig ikke så mye å tilføye, jeg får slutte der.