Gå til sidens hovedinnhold

KOG skal bedre krillfiske

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Maritime skal levere utstyr til et nytt krillfartøy til den norske krillprodusenten Rimfrost.

Det nye fartøyet skal bygges av norske Westcon, men får Kongsberg Maritime-design. Skipet, som blir 120 meter langt, skal utstyres med teknologi som bidrar til å sette en ny standard for krillfisking i Antarktis Både med tanke på bærekraft og ressursutnyttelse, skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding torsdag morgen.

Kongsberg Maritime skal levere en utstyrspakke, som inkluderer alt fra fremdriftssystem, styremaskin, elektroløsninger og automasjon.

De skal også levere en Fishmaster som kontrollerer navigasjon, fiskeleting, fangstkontroll og kommunikasjonssystemer. Selve krillproduksjonen skal også foregå om bord på skipet.

KOG skriver i pressemeldingen at bærekraft står i fokus og alt er planlagt med tanke på minimale utslipp og stor grad av gjenbruk av energi. Blant annet er flere hydraulistiske systemer erstattet med elektriske løsninger som har mindre fare for forurensning.

– Vi tror at skipet vil revolusjonere krillfiske i Antarktisk, sier Stig Remøy, adm. direktør i Rimfrost.

Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime, sier at kontrakten betyr mye for arbeidsplassene på Sunnmøre, da mye av utstyret vil bli produsert her.

– Det er inspirerende å samarbeide med Rimfrost om et så innovativt prosjekt som dette, sier Haugsdal.

LES OGSÅ: Luftforsvaret klare for nytt Nato-oppdrag med F-35

Kommentarer til denne saken