Gå til sidens hovedinnhold

KOG vurderer å droppe utbytte på 1,8 milliarder og avstår fra å betale lederbonus

Artikkelen er over 1 år gammel

Den usikre verdensøkonomien får styret i Kongsberg Gruppen til å avvente beslutningen om de skal betale ut ekstraordinært utbytte.

Da Kongsberg Gruppen la fram årsregnskapet for 2019, ble det tatt så godt imot at de ville foreslå for generalforsamlingen et ekstraordinært utbytte verdt 2,75 milliarder kroner.

I kveld valgte styret imidlertid å avvente og se om de skal holde igjen 1,8 milliarder.

Ber om fullmakt

I en melding sendt ut torsdag kveld, skriver de:

"Kongsberg Gruppen har en solid finansiell stilling, men på bakgrunn av den siste tidens betydelig økte usikkerhet i verdensøkonomien, og for å sikre handlingsrom i lys av utviklingen fremover, justeres forslaget vedrørende tilleggsutbytte:

Styret ber generalforsamlingen om en fullmakt til å utbetale et tilleggsutbytte på opp til MNOK 1.800, tilsvarende NOK 10/aksje. Fullmakten gjelder frem til neste ordinære generalforsamling".

Styret vil også, som tidligere kommunisert, be om fullmakt for erverv av egne aksjer, for sletting, for inntil MNOK 500.

Generalforsamlingen er terminfestet til 14. mai i Kongsberg Teknologipark.

Avstår lederbonus

Styreleder Eivind Reiten blir sitert på i den sammen meldingen at de nå «ber om et mandat slik at vi kan vurdere den økonomiske utviklingen fremover, og vurdere et eventuelt tilleggsutbytte når situasjonen er mer normalisert».

Det er i tillegg besluttet at det ikke vil bli gitt noe lønnstillegg til konsernledelsen eller medlemmer av ledelsen i konsernets tre forretningsområder i 2020.

Det er også enighet om at lederbonuser knyttet til resultatavhengig del av lønn ikke utbetales for medlemmene av disse ledergruppene nå.

Kommentarer til denne saken