Laagendalsposten fikk tips ved 20-tiden fredag om at det var lange køer på stedet. Ved 21-tiden fortalte Oddvar Garaas, styreleder i Søndre Blefjell vei, at det begynte å roe seg.

Politiets patrulje i Nore og Uvdal var på stedet litt over kl. 20.00. Da var det mellom 200-300 biler i stillestående kø.

Bil stoppet

– Det var en som fikk en stopp i den første bakken etter den gamle bommen og da ble det kø. Det er visst masse folk som vil til fjells i dag, sa Garaas.

Flesberg-ordføreren var selvsagt ikke lei seg for nettopp det, men i dette tilfellet snakket han som styreleder for veien.

– Jeg kjørte der selv for bare noen timer siden og da var det helt fint. Det har visst blitt aldeles skøytebane. Det er kø til langt utpå fylkesveien, fortalte han.

Han kunne også fortelle at hjelpen var nær.

– Det er ikke så lenge før ting er i gang igjen. Nå jobbes det som bare det. De er flinke, sa han.

– Det er sikkert fint for dem å høre, det kan jo tenkes at de har fått litt kjeft i dag?

– Det er i alle fall ingen grunn til å kjefte på dem. Men det blir jo fort litt kø når det stopper opp litt, sa Garaas.

– Stillestående

Politiet i Sørøst bekreftet at de hadde fått en telefon om en hendelse tidligere fredag kveld.

– Det er stillestående kø og veivesenet er på vei for å strø, fortalte operasjonsleder Merete Kvaal ved 20-tiden.

Siden det ikke var meldt om trafikkuhell rykket ikke politiet ut på det tidspunktet.

Politiets patrulje i Nore og Uvdal tok likevel turen for å kikke like etterpå, og registrerte at mange biler slet med å komme opp veien.

Politiet opplyser lørdag morgen at køen varte i ca. én og en halv, og at da strøbilen kom til stedet løste det seg.

(Saken fortsetter under bildet)

– Mange sliter

Det var et vitne som først meldte om problemene til Laagendalsposten. Vedkommende kunne fortelle om flere titalls biler i kø ved 20-tiden. Politiet i Kongsberg opplyser lørdag morgen at det på et tidspunkt dreide seg om mellom 200-300 biler.

På Facebook-gruppa «Vi som har hytte på Vegglifjell» var det også en diskusjon om at køen sto bom stille. Også på Blefjell-gruppa var det diskusjoner om saken. Her skrev flere at det var problematisk å komme seg opp på Blefjell og at mange sliter. Det er flere som lurte på hva som skjer, og et par meldte om flere kilometer med kø.

Omkjøring

På grunn av arbeid på kommunegrensa mellom Flesberg og Rollag er fylkesvei 40 stengt. Det er omkjøring via gamle fylkesvei 98, og det er her det var trøbbel fredag kveld.

All trafikk både nordover og sørover går via omkjøringsveien, og køkaoset skapte trøbbel ikke bare for de som skulle til Blefjell.