Flere tar buss i Kongsberg

FLERE PASSASJERER: Busselskapet Brakar beretter at flere reiser kollektivt i Kongsberg.

FLERE PASSASJERER: Busselskapet Brakar beretter at flere reiser kollektivt i Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle de fire bybusslinjene i Kongsberg  har hatt en vekst de siste fire årene.

DEL

Linje 403 fra Skollenborg til Kongsberg knutepunkt, er linja som har klart størst vekst.

I 2015 hadde denne bussruta 38.000 påstigninger – og i 2018 hadde den 65.000 påstigninger. Det er en økning på 73 prosent i perioden.

I 2018 alene var økningen på åtte prosent for linje 403.

Ifølge det fylkeskommunale Busselskapet Brakar, vil det her satses mer fremover. Et av innspillene som har kommet, er at denne i fremtiden med fordel legges via Teknologiparken. Dette ses i sammenheng med mulighetene som åpner seg for kollektivtrafikken når Kongsberg bru åpnes sammen med ny E134 gjennom byen.

Åsen til Lindbojordet

Brakar viser til at linje 401 mellom Gamlegrendåsen Nord og Lindbojordet, også har hatt en fin vekst. Brakar tilføyer at noe kan trolig skyldes den midlertidige flyttinga av Vestsiden ungdomsskole. Passasjertallet har vokst fra 98.000 påstigninger i året i 2015 til 119.00 i 2018, noe som er en økning på 21 prosent.

TABELL: Her vises passasjerveksten ved bybussene de siste fire år.

TABELL: Her vises passasjerveksten ved bybussene de siste fire år.

Potensial

Linje 407 har ganske stabile trafikktall, dog med en liten vekst siste år. Dette er linja mellom Gamlegrendåsen og Teknologiparken.

Brakar mener at tiden bussen bruker fra Gamlegrendåsen til Teknologiparken kan være en veksthemmer. Det tar i dag om lag 25 minutter, ettersom bussen er innom Knutepunktet i sentrum.

Også her er det lagt opp til endringer som blir mulige med ny bru over Lågen.

Linje 405 fra Frydenbergåsen til Funkelia, har hatt en økning på 33 prosent fra 2015, men Brakar påpeker at de absolutte passasjertallene likevel er meget små, spesielt med tanke på at det er en bybuss.

Brakar jobber nå med å se på eventuelle endringer i busstilbudet. Politikerne i Kongsberg blir orientert om tallene i UMU (utvalg for miljø og utvikling) 25. februar.

Les også: Gamlegrendåsen til Teknologiparken på fem minutter

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken