Gå til sidens hovedinnhold

Kolonnekjøring over fjellet

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mye vind og vanskelig kjøreforhold. På Daglifjell er det kolonnekjøring.

SISTE: Fv 40 Dagalifjell Viken er midlertidig stengt på grunn av uvær. Det meldte Statens vegvesen klokken 16.48 lørdag.

Statens vegvesen meldte lørdag formiddag at Fylkesvei 40 over Dagalifjell var midlertidig stengt på grunn av uvær. Klokken 12.41 åpnet veien igjen, men da med kolonnekjøring. Veien ble åpnet igjen 15.25.

– Det er mye vind og vanskelige kjøreforhold. Flere biler står og venter på å få kjøre, melder Laagendalspostens journalist, Ole John Hostvedt i 14.30-tiden.

Mange av bilene skulle over Vasstullan for å få med seg siste etappe av Numedalsrally. Den 8. og siste etappen av Numedalsrally er avlyst på grunn av været. Kraftig vind og snø i området gjør at det blir farlig, opplyser løpsleder, Toril Karlsrud i NMK Nore og Uvdal.

I 11-tiden lørdag var det en kollisjon mellom en rallybil og personbil på Dagalivegen, hvor to personer ble lettere skadet.

I følge Meteorologisk institutt er det lørdag det kraftige vindkast, med en vest og sørvest vind i vårt distrikt. Det anbefales å sikre løse gjenstander og sjekke veimeldinger.

NTB melder at en rekke fjelloverganger er stengt lørdag på grunn av uværet, og at mange trær har blåst overende på Østlandet.

Politiet i Sør-Øst skrev på twitter lørdag formiddag at de har fått mange meldinger om trær som har blåst over ende i distriktet.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.