Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar til intervju med Rune Antonsen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Intervjuet med tidligere kommunedirektør i Nore og Uvdal, Rune Antonsen er hentet fra avisen Østlendingen som publiserte intervjuet 9. februar 2021. Rune Antonsen sluttet som kommunedirektør i Nore og Uvdal (NU) i midten av desember 2020.

Det er flere momenter og utsagn i intervjuet det vurderes riktig å kommentere, og det er underlig at tidligere kommunedirektør i NU velger å bruke avisen til å, mellom linjene, kritisere både tidligere ansatte og politikere.

I intervjuet kan vi lese at han ikke finner det utfordrende å gå fra arbeidet i en rik kommune til en kommune med mindre inntekter. Han viser til at NU kommune er en av landets rikeste kommuner, med mange millioner i kraftinntekter hvert år. Man kan jo med denne informasjonen undre seg over hvorfor han så å si årlig fremmet forslag om innføring av eiendomsskatt for å øke inntektene i NU. Klarte han ikke å legge fram budsjetter som var i tråd med de midler man hadde til rådighet, eller var det andre årsaker til dette?

En kommune er så vidt meg bekjent avhengig av politikere som har tillit til administrasjonen, men også en administrasjon som har tillit til og skaper godt samarbeidsklima med politikerne? Antonsen sier også i intervjuet at Våler kommune skal være glad for én ting, de har mange dyktige ledere i det kommunale apparatet. Skal man da forstå det slik at han ikke hadde dette i Nore og Uvdal? Dersom dette er riktig sitert vitner det om en tankeløshet i forhold til den ledergruppen han forlot i desember 2020, og som han i stor grad har vært med å ansatte selv.

Rune Antonsen tiltrådte som kommunedirektør i Nore og Uvdal februar 2016, i desember 2017 har Laagendalsposten en artikkel om at han har søkt ny jobb. I januar 2019 kan vi lese at han har stått på søkerlisten for kommunaldirektørstillinger i ikke mindre enn 6 andre kommuner. Når han avslutter sitt arbeid i Nore og Uvdal kommune i desember 2020 har han i løpet av sine 5 år som kommunedirektør søkt annet arbeid i 4 av de. Jeg vet ikke hvem det sier mest om, Antonsen eller Nore og Uvdal kommune.

Dette leserinnlegget er et uttrykk for mine private, personlige meninger. Men mine erfaringer kommer fra min tid som innbygger, ansatt og de to siste årene tillitsvalgt i kommunen. Jeg er glad i kommunen jeg bor i og jobber i, stolt av de tjenester vi leverer (vi kan alltid bli bedre), og synes det er trist at tidligere kommunedirektør kommer med slike uttalelser som han har gjort her.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.

Kommentarer til denne saken