Kommer du ikke gjennom på korona-telefonen?

RING SENTRALBORDET: Kommer du ikke gjennom på korona-telefonen? – Da kan du ringe sentralbordet i din egen kommune, opplyser kommuneoverlege Einar Braaten.

RING SENTRALBORDET: Kommer du ikke gjennom på korona-telefonen? – Da kan du ringe sentralbordet i din egen kommune, opplyser kommuneoverlege Einar Braaten. Foto:

Kommer du ikke gjennom på korona-telefonen? – Da kan du ringe sentralbordet i din egen kommune, opplyser kommuneoverlege Einar Braaten.

DEL

Einar Braaten opplyser om at ved korona-spørsmål kan man ringe kommunens egen korona-telefon på nummer: 32 86 68 00.

– Er man bekymret for et eller annet som har med korona-situasjonen å gjøre kan man ringe korona-telefonen. Det sitter helsepersonell klare til å ta imot spørsmål om hva enn du måtte lure på, forsikrer Braaten.

– kommer man ikke gjennom der kan man ringe Kongsberg kommune sitt sentralbord på telefon: 32 86 60 00.

  • Flesberg kommune: 31 02 20 00.
  • Rollag kommune: 31 02 30 00.
  • Nore og Uvdal kommune: 31 02 40 00.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tester kun helsepersonell

Braaten opplyser om at det nå kun er helsepersonell i klinisk virksomhet, og innlagte pasienter med symptomer som blir testet for covid-19 korona-viruset.

– Vanlige personer, som ikke er helsepersonell som er bekymret for at de kan ha blitt smittet vil ikke bli testet. Prøvene blir avvist på laboratoriene, sier Braaten.

– Greit å gå seg en tur

Braaten er opptatt av at friske personer ikke må «mure seg inne», men komme seg ut i frisk luft. Kommuneoverlegen opplyser om at det er helt greit, og veldig sunt å ta seg en tur ut, men man må ta forholdsregler.

– Vaske hendene godt, ha god hygiene, og hold god avstand til andre mennesker når du er ute og rusler, informerer Braaten.

Braaten sier alle kommuner i hele landet er ekstra nøye med smittevern for helsepersonell, ansatte på sykehjem, sykehus og i andre helsefaglige yrker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GREIT Å GÅ UT: Kommuneoverlege Einar Braaten sier det er sunt for folk å få litt frisk luft og komme seg ut. Men han ber deg holde avstand til personer rundt deg og ha god håndhygiene. Illustrasjonsfoto.

GREIT Å GÅ UT: Kommuneoverlege Einar Braaten sier det er sunt for folk å få litt frisk luft og komme seg ut. Men han ber deg holde avstand til personer rundt deg og ha god håndhygiene. Illustrasjonsfoto.

Ingen nye tilfeller i Numedal – ett i Kongsberg

Einar Braaten opplyser om at det ikke er påvist nye tilfeller av Covid-19 koronaviruset i Numedal per 18. mars.

Fra tidligere har en person fått påvist smitte i Flesberg. Denne personen er fortsatt i isolasjon.

I Kongsberg har ti personer fått påvist korona-virussmitte, per 18. mars.

Bekymret?

Er du bekymret eller har spørsmål knyttet til korona-situasjonen?

Informasjon om korona-viruset finner du på Folkehelseinstituttshjemmeside: fhi.no
eller du kan ringe landstelefon på telefon: 815 55 015


LES OGSÅ:


Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.