Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen bør kjøpe høyskolebygget på Raumyr

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Staten selger det flotte høyskolebygget på Raumyr på billigsalg, for 152 millioner. Til sammenligning kostet KKP-bygget nærmere 700 millioner. Å kjøpe høyskolebygget ville være god butikk for kommunen: Dropp den unødvendige gangbrua over Lågen. Ingen kjenner kostnadene ennå, men 60 millioner er neppe et urealistisk anslag. Dropp kulturskolebygg ved Fredheim, som vil skjemme et historisk miljø, og ytterligere 45 millioner ville være spart. Dermed er vi på god vei mot kjøpsprisen for det moderne høyskolebygget på Raumyr.

Kulturskolen kunne flytte inn på Raumyr. Kommunen kunne få dekket sitt behov for kontorplass. Flere av tjenestene som i dag holder til i 6. etasje i KKP-bygget kunne flytte dit. USN og fagskolen trenger mer plass (galskap å flytte fra Raumyr) og kunne overta lokalene i 6. etasje og leiekontrakten for de neste 15 årene.

Da kunne USN flytte tilbake til Raumyr, når kontrakten i KKP går ut, slik at vi kunne få et flott og fremtidsrettet universitet der, som betaler leie til Kongsberg kommune. Det ville være å styrke kommunens økonomi. Fagskolen kunne også få plass, fylket ville betale leie til kommunen, og et penere musikkteater ville kunne innredes. Skulle det likevel være behov for noe utvidelse, lar det seg greit gjøre på Raumyr. Beboere i eldreboligene ville ha kort vei til musikkteatret.

Parkeringsproblemene for studentene ville være løst med de 318 gratis parkeringsplasser utenfor universitetet. Studentboligene i Hasbergtjerndalen kunne omgjøres til vanlige hybelleiligheter (og leiligheter) og studentboliger oppføres ved USN på Raumyr. Kinoen kunne flytte tilbake til det flotte bygget på Tråkka, noe som også ville være besparende for kommunen. Alt dette ville løse plassproblemene for skole og kommune og være fremtidsrettet og fordelaktig for kommunens økonomi.

Kommentarer til denne saken