Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen får en «grønn» million: – Det er en del av vårt samfunnsansvar

Kongsberg kommune og Sparebank1 Stiftelsen BV har inngått en samarbeidsavtale ned mål om å gjøre Kongsberg-industrien grønnere.

Kongsberg kommune ønsker å være en fremtidig arena for nye miljøvennlige industrietableringer.

Nå gir stiftelsen en million kroner i gave til Kongsberg kommune for å gjennomføre en forstudie for å «kartlegge markedspotensial, bransjebehov og analyse av Kongsberg som arena for slik virksomhet».

– Vi er veldig glade for å kunne støtte denne satsingen i Kongsberg. Det er en del av vårt samfunnsansvar å bidra til positiv utvikling i regionen og sikre at sparebanktradisjonen om å gi penger tilbake til samfunnet blir videreført, sier daglig leder i SpareBank 1 Stiftelsen BV, Gisle Dahn i pressemeldingen.

Les også

– Pengene kan komme ganske raskt

– Løfte en fremtidsrettet næring

Kongsberg kommune setter pris på gaven og samarbeidsavtalen med stiftelsen.

– Vi ser at Kongsberg som teknologimiljø og lokalsamfunn har mye å tilføre en slik industri. Vi har alt det strukturelle på plass, vi har tilgang på kompetent arbeidskraft og ikke minst et veldig sterkt kompetansemiljø her i Kongsberg. Gaven fra SpareBank 1 Stiftelsen BV gir oss mulighet for å avdekke enda bedre hvordan vi som teknologimiljø kan være med å løfte en fremtidsrettet og bærekraftig næring som vi vet vil komme, sier strategi- og omdømmesjef Håvard Fossbakken i meldingen.

LES OGSÅ: Får de 10 millionene de håpet på – men vil be om mye mer

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.