0. mai hadde 30 personer møtt opp for å få med seg gudstjeneste og åpning av den nye lavvoen.

Lavvoen er satt opp i kirkeskogen i Tuft i Ytre Sandsvær.

Det var feststemning blant de fremmøtte og etter gudstjenesten hadde vi aktiviteter, kaffe, saft, is brus og boller for konfirmantene og barna i kirkeskogen.

På programmet ellers sto sang med gitarspill til, noen velvalgte ord om historien rundt lavvo prosjektet og selvfølgelig klipping av snor. Konfirmantene klippet snora og leder av menighetsrådet erklærte lavvoen for åpnet.

Ideen til en lavvo i kirkeskogen begynte å spire i slutten av oktober. Ballen rullet videre. Vi bestilte ferdig byggesett fra Finstadlavvoen, og en fin vårkveld i starten av mai møtte fire frivillige «handy» karer opp og bygget lavvoen.

Vi har fått økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen DNB og Opplysningsvesenets fond, og lokalt fra Stiftelsen Ytre Sandsvær. Takk til alle bidragsytere!

Ønsket er at lavvoen kan være et møtested for godt sosialt fellesskap og fine opplevelser. Vi har vedovn inne i lavvoen som vi kan varme oss rundt og lage mat på. Utenfor skal vi ha bålplass. Kirkeskogen gir mange muligheter for fysisk aktivitet og ulike opplevelser. Det vil også være aktuelt å overnatte i lavvoen med små grupper. Nærheten til kirkestua og kirka i Tuft gir også varierte muligheter.

Friluftsliv er noe som jeg selv er opptatt av, og ønsker å bruke min erfaring og interesse inn i arbeidet som barne- og ungdomsdiakon. Jeg håper og tror at prosjektet med lavvoen kan være med å nå noen av våre mål som menighet, gi muligheter for gode fellesskap og være positivt for trivsel og helse.