Hovedindeksen på Oslo endte mandagen så vidt i pluss (opp 0,21 prosent) etter en dag der de grønne selskapene veide opp for oljeselskaper i rødt.

Børsens soleklart største aksje, oljeselskapet Equinor, var blant de aller mest omsatte, men endte dagen med en kursnedgang på 1,47 prosent. Også Aker BP endte i rødt (ned 0,84 prosent) etter en dag i omsetningstoppen.

Størst oppgang

Mest omsatt mandag var Nel-aksjen, som er det første dedikerte hydrogenselskapet som ble listet på Oslo Børs. Selskapet, som har sine røtter i Norsk Hydro, endte dagen med en kursoppgang på 7,92 prosent.

Kun to av de ti mest omsatte aksjene endte dagen i grønt. I tillegg til Nel hadde Tomra Systems en god dag med oppgang på 3,38 prosent etter en åttendeplass på omsetningstoppen.

Alt i alt ble det en tung dag for gigantene på hovedindeksen. De tre største, Equinor, Telenor (ned 0,95) og DNB (ned 0,74) endte dagen i rødt. Kongsberg Automotive markerte størst oppgang med 16,27 prosent.

Nedgang i oljeprisen

REC Silicon, som blant annet leverer til solcellemarkedet, noterte en oppgang på 20,66 prosent og var dagens nest mest omsatte aksje, men er ikke på hovedindeksen.

Oljeprisen bidro til å trekke børsen ned. I 17-tiden kostet et fat nordsjøolje 41,64 dollar, en nedgang på 2,66 prosent i løpet av dagen.

(©NTB)