KA stenger fabrikk i England

Denne fabrikken utenfor London planlegges nedlagt av Kongsberg Automotive.

Denne fabrikken utenfor London planlegges nedlagt av Kongsberg Automotive. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kongsberg Automotive (KA) opplyser mandag at den første fabrikken de kommer til å stenge, ligger i den engelske byen Basildon.

DEL

8. november meldte KA at store endringer er på gang. Blant annet at hovedkvarteret, som i dag ligger i Dyrmyrgata i Kongsberg, skal flytte til Sveits.

Konsernledelsen mener at selskapet i dag ikke håndterer variasjonen i ordrer på en god nok måte, og at en styrking og flytting av hovedkvarteret vil gjøre dem godt.

LES OGSÅ: KA vil flytte hovedkvarteret til Sveits

I tillegg skal konsernet også kutte de årlige kostnadene med flere hundre millioner kroner. Dette skjer blant annet ved å legge ned seks fabrikkanlegg, og ha 25 i stedet for dagens 31. 

Mandag kom beskjeden om at KA har satt i gang arbeidet med å stenge fabrikken de har i Basildon, ikke langt fra London. De opplyser i en pressemelding at de har satt i gang en prosess sammen med de 52 ansatte på fabrikken.

Fabrikken produserer kontrollsystemer, pedaler, elektroniske løsninger og kabler til kommersielle kjøretøy som lastebiler, landbruksmaskiner og anleggskjøretøy.

Laagendalsposten var fredag i kontakt med konsernsjef Henning Eskild Jensen i KA, men han ønsket ikke å uttale seg om fabrikken i Hvittingfoss.

LES OGSÅ: – Vi har fått null informasjon

Artikkeltags