KDA tildelt luftvernkontrakt til en verdi av 5,6 milliarder kroner

Kontrakten går ut på å levere NASAMS luftvernsystem til Qatar.

DEL

KDA tildelt NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System) luftvernkontrakt til en verdi av 5,6 milliarder kroner.

I går kom det fram av en børsmelding at Kongsberg Defence & Aerospace AS har signer en kontrakt på 5,6 milliarder kroner med Raytheon for levering av NASAMS luftvernsystem til Qatar.

– Denne avtalen er en ytterligere bekreftelse på det sterke samarbeidet vi har utviklet med amerikanske Raytheon og den internasjonalt ledende posisjonen Kongsberg og øvrig norsk teknologiindustri har, forklarer Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Største enkeltstående avtalen

Avtalen blir den største enkeltstående avtalen i Kongsbergs historie. NASAMS er i dag verdens mest brukte luftvernsystem i sin klasse.

–  Denne kontrakten er viktig og vil involvere om lag 150 norske underleverandører og representerer 4000 årsverk i Norge. Systemet er utviklet slik at ny teknologi kan tilpasses for å håndtere nye oppdrag gjennom hele levetiden, sier Eirik Lie, Administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Verdens første bruker

Kongsberg har i samarbeid med Raytheon levert, og er i leveranse av, NASAMS til 10 nasjoner, hvor Qatar nå blir den 11. brukeren av systemet. Avtalen inneholder kvalifisering av det nye AMRAAM-Extended Range missilet med lengre rekkevidde som leveres av Raytheon.

Qatar blir verdens første bruker av AMRAAM-ER.

LES OGSÅ:

Artikkeltags