Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg-elever vant i buskerudmesterskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva med en bøff laget av brukte klær? Eller en ungdomsbedrift som vil normalisere kvinners seksualitet og fjerne tabuet rundt dette? Kongsberg-elever er klare for et digitalt NM.

To ungdomsbedrifter fra kongsberg videregående skole (KOVS) vant hver sine klasser under mesterskapet. En av dem, Bøff UB, kom seg videre til norgesmesterskapet, som i utgangspukntet skulle arrangeres i Lillestrøm i mai.

Bøff UB vant i klassen beste yrkesfaglige bedrift. Kongsberg videregående skole skriver på sin facebookside at de har hatt en bratt læringskurve på symaskinen.

«Niklas, Jonas og Jostein har entreprenørskap og bedriftsutvikling som programfag, og Daniel og Benjamin går på VG2 Design og tekstil. En til to ganger i uka møtes de på tekstilrommet for å produsere. Med gamle hettegensere som ressurs syr gutta kule bøffer til ungdom» skriver KOVS.

Ettersom NM ikke kan gjennomføres med fysisk oppmøte, blir det ikke stand, scenepresentasjon og festmiddag i Varemessen i Lillestrøm. Ungdomsbedriftene har derfor utarbeidet digitalt materiale som er sendt inn til jury.

Vant for beste utstilling

For kategorien «Beste utstilling» var det jentene i Perleporten UB som vant. Dette er i følge deres egen facebookside en ungdomsbedrift som skal normalisere kvinners seksualitet og fjerne tabuet rundt dette. De selge artikler for å fremme budskapet sitt, og deler ut informasjon angående temaet.

Rekordmange elever

Ungt entrepenørskap skriver i en pressemelding at rekordmange elever fra region Buskerud var samlet til fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter. Hele 480 elever fra region Buskerud har skapt sine egne ungdomsbedrifter dette skoleåret, hvor løsninger for bærekraftig utvikling går igjen.

De beste ungdomsbedriftene i kategoriene beste innovasjon (Easier UB fra Drammen), beste yrkesfaglige bedrift (Bøff UB fra Kongsberg) og beste ungdomsbedrift (Skolepodden UB fra Gol) får representere region Buskerud under Norgesmesterskapet på Lillestrøm i mai.

Kommentarer til denne saken