Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg Entreprenør bygger gigantanlegg for Bama

Mange er i sving når det nye Bama-anlegget skal bygges.

Alento AS, som nylig flyttet hovedkontoret fra Åssiden i Drammen til Kjellstad Næringspark i Lier, vant anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget i konkurranse med flere av de største entreprenørene i landet.

Mange arbeidere i sving

Det er Kongsberg Entreprenør AS som har stått for selve grunnarbeidet, mens Asker-selskapet Stenseth RS Entreprenør i Åros tar seg av betongarbeidet og Alentos søsterbedrift Metacon Industrimek AS i Rakkestad har ansvaret for råbygg og stålentreprise, skriver Alento i en pressemelding.

– Det kommer til å være totalt mellom 300 og 400 arbeidere som vil være i sving med gigantprosjektet, sier Alento-sjef Kristian Lindland.

Tomta, den såkalte Kværner-tomta like ved Aker Solutions på Tranby i Lier, er på hele 85.000 kvadratmeter. Her vokser nå det nye Bama-bygget opp med en grunnflate på 22.500 kvadratmeter. Kongsberg Entreprenør startet med grunnarbeidene i august i fjor, og bygget skal stå ferdig i april 2022.

Alento AS ble stiftet i 2013 med fire ansatte. I dag er det 41 ansatte, og selskapet omsetter for godt over 600 millioner kroner.

400–500 arbeidsplasser

Virksomhetene til Bamas Industri og Bamas blomstervirksomhet skal flyttes og samlokaliseres på Tranby. Bama Industri videreforedler i dag salater, frukt og grønnsaker ved to produksjonsanlegg i Lier.

Bamas blomstervirksomhet, som i dag er lokalisert på fire forskjellige steder, flytter og samler sin virksomhet til det nye bygget allerede i desember 2021.

Det blir mellom 400 og 500 arbeidsplasser lokalisert i det nye BAMA-bygget, ifølge pressemeldingen.

– Største prosjektet

Alento AS vant anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget i konkurranse med flere av de største entreprenørene i landet, mens Kongsberg Entreprenør AS har stått for selve grunnarbeidene.

Totalt vil det være mellom 50 og 220 som arbeider inne på anleggsområdet til enhver tid, og samlet sett vil det være mellom 300 og 400 som er involvert i gigantprosjektet på Tranby.

– Dette er det desidert største prosjektet vi har hatt noensinne, sier daglig leder Kristian Lindland i Alento som i 2018 gikk inn i Frigaard-gruppen.

Dette er et entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap som består av Rakkestad-selskapet Metacon, Alento og Frigaard Bolig med en total omsetning på 1,2 milliarder kroner.

Kommentarer til denne saken