Turismen er en utfordring for Kongsberg og vi utfordres til skippertak.

Vi har nå i mange år hørt og sett at turismen svikter Kongsberg, det er vel ikke noe rart? Hvor skal vi bo utenom Grand, Gyldenløve eller vandrerhjemmet? Alle som ønsker å bo i campingvogn, telt eller bobil, det er i hvert fall ikke i Kongsberg. Campingplass i sentralt strøk med aktiviteter og vannsklier til barn og unge, vi trenger en plass hvor alle i familien trives og har lyst til å tilbringe mer enn et døgn på plassen før turisten haster videre. Dette bør også være en campingplass som er pen hele året, da vi også har det flotte anlegget i Funkelia.

Blir campingplassen et faktum, så må vi ha et levende Kongsberg også på kveldstid, sentrum kan ikke stenge kl. 17.00.

Den flotte gamle kinoen som står der så staut og fin og til ingen nytte, la oss få kinoen tilbake og la oss bruke den til utstillinger, sanserom, scene for lokale aktører, kafe drift og lignende.. Hele Tråkka som ligger foran kinoen - lag en lekepark for barn. En grønn oase midt i hjerte av sentrum med benker og blomster (se sansehagen i Vestfossen). Hvorfor får vi det ikke til? Hvor mange ganger har ikke jeg personlig reist til andre steder for å se hvor vakkert det er blitt i andre kommuner, se Drammen for eksempel.

Parkering er jo også et kapittel for seg selv, den gidder jeg faktisk ikke å skrive noe nevneverdig om, da dette ikke er et tema som ikke er mulig å løse. Beklagelig at jeg fortsatt reiser til Buskerud Storsenter eller Eikersenteret når storhandelen skal gjøres.

Jeg trur at folk flest kunne ha kommet med noen gode innspill til hva Kongsberg trenger for å få liv i byen.