Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg Gruppen: – Vi er godt rustet til å takle ekstraordinære situasjoner

Kongsberg Gruppen legger i dag fram sin kvartalsrapport.

I børsmeldingen kommer det fram at Kongsberg Gruppen vokser i en tid preget av usikkerhet. De melder om vekst i alle sine forretningsområder.

Omsetningen økte med 93 prosent og endte på 6,7 milliarder kroner sammenlignet med 3,5 milliarder kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Driftsresultatet (EBITDA) er på 643 millioner kroner, mot 381 millioner kroner året før.

I første kvartal i fjor hadde ikke selskapet slått seg sammen med Rolls Royce Commercial Marine ennå. Denne virksomheten står bak litt over halvparten av omsetningsøkningen.

«Ordrereserven er fortsatt høy og kontantstrømmen solid, både som følge av et sterkt positivt bidrag fra driften og salget av undervannsteknologiselskapet Hydroid. Den finansielle effekten som følge av covid-19-pandemien har vært begrenset i første kvartal. Situasjonen gir imidlertid økt markedsusikkerhet fremover, særlig innenfor maritim næring.» står det i børsmeldingen.

Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen, sier at han er godt fornøyd med kvartalsresultatene og hvordan bedriften har evnet å omstille seg og opprettholdt en tilnærmet normal drift i en krevende situasjon med covid-19.

– Med kontorer, serviceapparat og fabrikker i 40 land, har vi vært i stand til å holde kritiske globale operasjoner i gang, selv i en situasjon med omfattende reiserestriksjoner, sier konsernsjef Geir Håøy.

– På nåværende tidspunkt er det umulig å si hvor store konsekvensene av covid-19 vil bli, og hvor lenge situasjonen vil påvirke oss. Vi er forberedt på at det kan bli langvarig. Kongsberg Gruppen har en solid balanse, og vi er godt rustet til å takle ekstraordinære situasjoner og ivareta våre interessenter, avslutter Håøy.

Se hele børsmeldingen her!

LES OGSÅ: Her lager Øyvind deler til de utskjelte respiratorene

Kommentarer til denne saken