Kongsberg Gruppen inngår missil-avtale med Japan

PRODUSKON FOR JAPAN: Kongsberg Defence & Aerospace har ingått kontrakt med Japan for produdksjon og leveranser av JSM (Joint Strike Missile).

PRODUSKON FOR JAPAN: Kongsberg Defence & Aerospace har ingått kontrakt med Japan for produdksjon og leveranser av JSM (Joint Strike Missile). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– KONGSBERG er stolt av å bli valgt av Japan.

DEL

Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG) har inngått kontrakt med Japan for produksjon av de første leveransene av JSM (Joint Strike Missile) til deres flåte av F-35 kampfly. Det melder Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Nyheten hadde også en effekt på aksjemarkedet. Ifølge E24, gikk Kongsberg-aksjen opp med tre prosent mandag.

Oppgir ikke verdi

Verdien av avtalen oppgis det ingen detaljer om fra verken KONGSBERG eller japanske myndigheter.

– Dette er et viktig internasjonalt gjennombrudd som demonstrerer viktigheten av samarbeidet mellom norske myndigheter, Forsvarets forskningsinstitutt og norsk industri, sier konsernsjef Håøy.

– En milestein

KONGSBERG startet utviklingen av JSM i 2008. Den ble avsluttet sommeren 2018 etter en «serie vellykkede test- og verifiseringsfyringer», står det videre i pressemeldingen.

– Det internasjonale F-35 brukermiljøet viser stort interesse i JSM og KONGSBERG er stolt av å bli valgt av Japan for levering av JSM til deres F-35 flåte. Dette er en milestein for JSM-programmet når vi nå går inn i produksjonsfasen, sier Eirik Lie, administrerende direktør, Kongsberg Defence & Aerospace AS.

LES OGSÅ:

Artikkeltags