Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg har mye (mer) å skilte med

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede tar en del av skylda/æren (stryk det som ikke passer) for å ha startet den tilsynelatende endeløse og til tider tullete diskusjonen om nye velkommenskilt til Kongsberg. Er litt usikker, men tror det første leserinnlegget som sto i Lp var i 2013, altså ca 7 år siden. Tittelen på leserinnlegget var «World Class skilt?» med henvisning til Kongsberg Gruppens eminente slagord. Siterer fra innlegget: «Det lyser ikke akkurat World Class, kvalitet, soliditet, stolthet, tradisjon og moderne teknologi av dette og bidrar vel heller ikke i særlig grad til å heve det estetiske inntrykket av byen vår. Man blir nesten litt flau av å tenke på hvordan dette skiltet vil bli oppfattet av de mange tilreisende fra inn- og utland som kommer til Kongsberg, Norges flotteste industriklynge»

Når vi nå ser de to forslagene som er fremlagt, det ene et tilsvarende billig utseende firkantet blikkskilt med dårlig font og fargebruk og det andre et plekter, så må jeg si at jeg opprettholder alt av karakteristikker som sto i leserinnlegget. Jeg spiller selv gitar og de fleste konsertene under jazzfestivalen har vel med gitaren som instrument, men at et plekter skulle være noe som er typisk for byen vår er vel å dra det vel langt.
Vi i Kongsberglista har som en god regel at hvis vi sier nei til noe, så skal vi samtidig komme med alternativer til løsning. Og sånn her også.

Hvorfor må vi absolutt tenke at dette skal være et skilt? Hvorfor ikke tenke litt mer i retning av en enkel skulptur eller en installasjon? Med inspirasjon fra «skiltet» som står utenfor porten til Teknologiparken, alle de flotte tørrmurene i byen, samt referanser til sølvet i berget, så foreslår jeg følgende: Lag en fin tørrmur som underlag og bakgrunn. Sett inn teksten KONGSBERG med store bokstaver øverst og et enkelt Velkommen under. La bokstavene være sølvfarget og printet ut i en 3D printer slik at det oppstår en relieffvirkning og la de få bakgrunnsbelysning med LED. På denne måten ville vi kunne kombinere referanser til sølvet, til berget og til moderne teknologi.

Kommentarer til denne saken