Prisvinnere samles på jazzscenen

Live Maria Roggen og Helge Lien

Live Maria Roggen og Helge Lien Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vokalisten Live Maria Roggen og pianisten Helge Lien gjester jazzfestivalens Poesioase med sitt prosjekt «Live & Lien».

DEL

For det ivrige jazzpublikummet er det er kjært gjensyn med både Live Maria Roggen og Helge Lien. Begge har deltatt på festivalen flere ganger, sammen og hver for seg.

I tillegg har de vunnet den store jazzprisen: Roggen i 2003, mens Lien tok den imot i 2008.

Her er samlesiden vår om jazzfestivalen!

For første gang sammen

Med andre ord, både Live Roggen og Helge Lien var veletablerte musikere i elitesjiktet da de for første gang spilte sammen på Liens prisvinnerkonsert på Kongsberg Jazzfestival i 2009. Samarbeidet fungerte så bra at de fortsatte å jobbe sammen – nå som duo.

I 2011 kom platen «Låvesalg».

Her dukket det opp tekster av anerkjente lyrikere som Hans Børli og André Bjerke, men de overrasket nok mange at de også hentet tekster fra populærmusikken, som f.eks. DumDum Boys’ «Splitter pine».

LES OGSÅ: Erna og Sp-Trygve besøker jazzen 

Tekster i ny innpakning

Høsten 2016 kom platen «You», og her fortsetter de med å presentere tekster publikum kjenner fra helt andre sammenhenger, med tekster av Morten Abel, Bendik Hofseth, Pussycats og mange flere.

– Uansett hvilke tekster duoen gir seg i kast med, blir de presentert i en musikalsk innpakning som både gir Lien og Roggen muligheter til virkelig å skinne, samtidig som lytterne opplever tekstene som nye, friske og overraskende, sier Tor Dalaker Lund, leder av festivalens programkomité.

Denne poesioasen skal holdes i Christians kjeller fredag 7. juli.

Live Maria Roggen og Helge Lien har begge mottatt jazzprisen til Kongsberg jazzfestival. Nå kommer de tilbake til jazzfesten sammen. Blidene er tatt i henholdsvis 2003 og 2008.

Live Maria Roggen og Helge Lien har begge mottatt jazzprisen til Kongsberg jazzfestival. Nå kommer de tilbake til jazzfesten sammen. Blidene er tatt i henholdsvis 2003 og 2008. Foto:

Lyst på en liten smakebit? Her fra Vossajazz i 2015:

Artikkeltags