Karavandronningen på hjemmebane

I FORM: Rita Engedalen leder an karavanen, flankert av Reidar Larsen (til venstre) på piano og Kyrre Sætran på bass. FOTO: JAN STORFOSSEN

I FORM: Rita Engedalen leder an karavanen, flankert av Reidar Larsen (til venstre) på piano og Kyrre Sætran på bass. FOTO: JAN STORFOSSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vet du hva, Christian? Jeg har egentlig aldri bitt meg merke i Rita Engedalen før, men fy f.. dette var bra!

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Sitatet over tilhører en langveisfarende kompis av Laagendalsposten med en voldsom musikkunnskap, men som før i går tydeligvis hadde et hull i katalogen når det gjaldt vår egen stjerne fra Jondalen.

Og selv undertegnede – som bor på Notodden og har sett henne mange ganger tidligere – måtte innrømme at dama virkelig var i form på Kirketorget.

Norwegian Blues Caravan er en nyskapning der noen av Norges største bluesartister har slått seg sammen for anledningen. Det vil si, slått seg sammen er et sterkt ord i denne sammenheng.

Selv om pianoguru Reidar Larsen satt på scenen hele veien, ble de andre presentert én etter én: Rita Engedalen, pianoguru nummer to Dr. Bekken, Hungry John og Vidar Busk.

Vi må heller ikke glemme de diskré, men dyktige musikerne i bakgrunnen: Arne Skage (gitar), Knut Hem (trommer) og Kyrre Sætran (bass).

Publikummet denne vindfulle og behagelige ettermiddagen besto av mye 40+, overraskende mange fra den lokale politiske eliten og generelt mange blide og solbrune festivalgjengere. De fikk servert flere små sett, der hver hovedartist fikk presentert seg selv.

Engedalen fant fram en gospel til å grøsse på ryggen av, mens munnspillkongen Hungry John fikk publikum med seg på en bunnseig blues.

Nå er det nok ingen hemmelighet at denne kvelden med Norwegian Blues Caravan og Dr. John ikke kommer til å være det som sørger for overskuddet på årets festival.

Men du skal aldri kimse av blide mennesker i sin beste alder (inkludert undertegnede) som koser seg med kvalitetsmusikk på en fantastisk sommerkveld.

Og var det en liten rytmisk svai i knærne vi så på fylkesordfører Morten Eriksrød under Hungry Johns nummer? Vi tror sannelig det.

PS! Da Vidar Busk entret scenen like før Laagendalsposten måtte løpe, stjal han nesten hele showet før han hadde spilt en eneste tone. Og da han først begynte å spille noen lekre toner, og dessuten begynte med den lett bisarre dansingen sin, var vi solgt.

Artikkeltags