Moldejazz mener de fortjener knutepunktstatusen

Vil beholde statusen: Moldejazz ønsker å beholde sin knutepunktstatus, men ønsker mer forutsigbarhet for andre festivaler.Foto: Petter Sele/Moldejazz

Vil beholde statusen: Moldejazz ønsker å beholde sin knutepunktstatus, men ønsker mer forutsigbarhet for andre festivaler.Foto: Petter Sele/Moldejazz Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Daglig leder i Moldejazz Hans-Olav Solli mener at de fortsatt bør ha knutepunktstatus, men at de andre jazzfestivalene bør få mer forutsigbarhet.

DEL

Etter en vel blåst jazzfestival i Kongsberg kommer diskusjonen om knutepunktordningen opp. Kulturdepartementet er i gang med en evaluering av ordningen, og vil komme med et klart svar en gang i 2016.

Kongsberg jazzfestival og seks andre jazzfestivaler i landet, leverte i mars høringsuttalelse i saken. Moldejazz var ikke med i uttalelsen. De ønsker drastiske endringer i knutepunktordningen slik at forutsigbarheten blir bedre for alle festivalene.

Kongsberg jazzfestival får 2,5 millioner kroner i offentlig støtte i år. Til sammenlikning får Molde 14,5 millioner.

LES OGSÅ: Molde-jazzen får fem ganger mer.

Ser ikke på billettsalg

Hans-Olav Solli sier til Laagendalsposten at billettsalg og størrelse ikke er noe de velger å fokusere på.

– Vi mener at vi er blant de viktigste jazzfestivalene i Europa. Vi gjør en del arbeid som ikke blir fokusert så mye på. Vi er blant annet med i et festivalnettverk, sammen med aktører som Montreux Jazz Festival. Der jobber vi med utveksling av artister. Dette bidrar til eksport av norsk jazz. Moldejazz gjør mye som Kai Gustavsen, bevisst eller ubevisst, ikke nevner.

Som kjent ble målet for billettsalg på Kongsberg jazzfestival overgått. Totalt ble det solgt 26.000 billetter, noe som er like mange som Moldejazz solgte i 2014.

Han understreker at det ikke er steile fronter mellom de to festivalene.

– Det er mange gode jazzfestivaler i Norge, der Kongsberg er i front. Vi unner disse festivalene mer penger og forutsigbarhet. Det som er nytt nå er at de vil ha noen av pengene vi får, fortsetter han.

Solli sier de ønsker å fortsette å være et kompetansesenter for alle festivaler i sitt segment. Senest i fjor fikk Kongsberg jazzfestival oversendt sikkerhets- og beredskapsplanen Moldejazz har brukt flere år på å utforme.

– Om vi har et lite nappetak om støtte, betyr ikke det noe for samarbeidet vi har, ler han.

LES OGSÅ: Mener knutepunktordningen er urettferdig.

Endringene kommer

Høringsuttalelsen fra jazzfestivalene foreslår å dele opp Knutepunktet i tre divisjoner med tre nivåer. Posisjonen til den enkelte festivalen gis på åremål, enten med ett, tre eller fireårig tilskudd.

– Vi stiller oss ikke bak denne uttalelsen. Vi håper å beholde vår knutepunktstatus, mens de andre får mer forutsigbarhet.

– Det tyder på endringer i ordningen. Vi tror ikke at disse vil være så radikale at det vil slå beina under oss.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags