Toto til Kongsberg Jazzfestival

Artikkelen er over 3 år gammel

Ett av verdens mestselgende band står på scenen på kirketorget lørdag kveld under Kongsberg jazzfestival.

DEL

Toto har gjennom fire tiår vært et av verdens mest suksessrike og etterspurte band, og de har solgt utrolige 40 millioner plater.

Bandet hadde sin største kommersielle suksess på 1980-tallet med udødelige hits som «Hold the Line”, ”Rosanna”, ”Africa» og «Stop Loving You» – låter som roterer tungt på radio den dag i dag.

– Toto blir hovedattraksjonen på Kirketorget lørdag kveld under jazzen i år, sier pressekontakt i Kongsberg Jazzfestival, Ragnhild Menes.

Anerkjent

Bandmedlemmene i Toto har hatt en sjelden sterk innflytelse på den moderne pophistorien: De ulike bandmedlemmene har til sammen bidratt på over 5.000 plateinnspillinger som samlet har solgt over en halv milliard plater. Disse innspillingene har totalt sanket inn imponerende 225 Grammy-nominasjoner.

Medlemmene av Toto har hver for seg samarbeidet med navn som Michael Jackson, Steely Dan, Santana, Stevie Wonder, Elton John, Miles Davis, Eric Clapton, Paul McCartney.

Toto satte tidlig en skyhøy standard for studiolyd og plateproduksjon, i tillegg til at alle musikerne er teknisk briljante instrumentalister. I 2015 kom bandet ut med sin første plate på over ti år, og viste nok en gang at de er et band i verdensklasse!

– Toto er en bunnsolid kvalitetsleverandør av låter som absolutt alle kjenner til, og bandet er kjent for å levere sterke konserter. Dette blir en kjempekveld på Kirketorget, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Det er 18-årsgrense til denne konserten og billettsalget er i gang fra morgenen 3. mars.

LES OGSÅ:

Kultband til jazzen

Jazzfestivalen 2016 i bilder

Morten Qvenild lager bestillingsverk

– Dette er Once in a liftetime-mulighet

Økt satsing på Barnivalen

Mezzoforte kommer til jazzen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.