Tre nye navn til jazzfestivalen

Swing'it Dixieband

Swing'it Dixieband Foto:

Joshua Abrams Natural Information Society med Helge Sten & Hamid Drake,  Jonas Cambien trio og Swing it kommer til årets Jazzfestival.

DEL

Joshua Abrams Natural Information Society fra Chicago kommer med en miks av lange strekk, minimalistiske linjer og hardtsvingende rytmer. Joshua Abrams’ guimbri er midtpunktet i musikken som blander inspirasjon fra gnawa, frijazz og psykedelia.

Siden bandet ble startet i 2010 har besetningen variert fra konserter til innspillinger, men de siste årene har det vært sentrert rundt Abrams, Lisa Alvarado på harmonium og gong, sammen med bassklarinettist Jason Stein og trommeslager Mikel Avery.

Samarbeider

På Kongsbergjazz får de i tillegg med seg Helge Sten og Hamid Drake! De har begge gjestet bandet før, dog ikke samtidig. Helge Sten har tidligere mastret flere av platene til Natural Information Society, og bidro sterkt til en magisk konsert da de spilte i Oslo for et drøyt år siden. Hamid Drake spiller ofte med bandet både i studio og live, og vi føler er ekstremt glad for at denne legenden blir å finne på scenen som en del av denne sekstetten på EnergiMølla.

Den belgiske, Oslo-baserte pianisten Jonas Cambien bruker oppfinnsomme komposisjoner som utgangspunkt for improviserte samtaler med treblåser André Roligheten og trommeslager Andreas Wildhagen. Med en forkjærlighet for det sjangerløse og alt som faller mellom, spiller trioen samtidsmusikk man kan nynne til og frijazz man kan trampe foten til. 

Foto:

Kommer igjen

For sjette året på rad kommer Swing'it tilbake til Kongsberg Jazzfestival for å ta publikum med på en reise 100 år tilbake i tid over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De serverer et meget underholdende show servert med stråhatter, humor, saftige blåsesoloer, svingende rytmer og en god dose sjarm som hadde sklidd rett inn på Great Gatsby’s glamorøse fester.

Bandet som spilte intet mindre enn 75 konserter i fjor kan blant annet skilte med semifinale i Norske Talenter, opptredener i 6 forskjellige land, konserter på flere av de største jazzfestivalene i inn- og utland og konsert etter selveste a-ha på Kongsberg Jazzfestival 2018!

Swing'it Dixieband

Swing'it Dixieband Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags