Nå har de flyttet nærmere himmelen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Det blir litt av en overgang å dele kontor med kolleger, innrømmer sogneprest Reidar Aasbø.

DEL

Den verste flyttesjauen er over for de ansatte ved kirkekontoret på Kongsberg. De har flyttet fra gamle og romslige lokaler i Hyttegata 24, og inn i langt trangere omgivelser i Krona. Prestene og de ansatte ved kontoret har bokstavelig talt flyttet litt nærmere himmelen, og har praktutsikt mot Kongsberg kirke.

– Her må vi innarbeide oss nye rutiner, for vi får tross alt både telefoner og besøk som er personlige. Men vi har mange stillerom vi har tilgang til, sier Reidar Aasbø der han sitter blant flytteeskene.

Han har fri utsikt mot Kongsberg kirke fra plassen sin i kontoret har deler med de andre prestene på Kongsberg.

Måtte flytte

Kongsberg kommune sa opp husleien av lokalene i Hyttegata, og kirkekontoret sjekket mulighetene til å flytte til menighetssenteret litt lenger nord i samme gate. Det viste seg å bli for dyrt og komplisert med ombygging, og dermed var det lokalene i sjette etasje på Krona som ble det nye hovedkvarteret.

– Men så langt har det gått bra. Vi merker allerede at vi har flyttet til et langt mer interessant og pulserende liv, understreker kirkeverge Nils Brandt.

– I utgangspunktet var lokalene i Hyttegata greie, men det er ikke til å legge skjul på at kontoret lå litt utenom allfarvei, innrømmer Brandt.

Logistikk

Skal du kontakte noen på kirkekontoret, enten det er for bryllup eller begravelser, så kan du som vanlig ringe eller ta heisen opp i sjette etasje.

– Vi skal selvfølgelig opprettholde det samme personvernet som før, selv om vi nå sitter tettere, sier Reidar Aasbø.
– Får en av prestene en personlig samtale vil vi finne et stillerom. Likeså med besøk. Folk skal ikke føle at alle andre hører det man har på hjertet.

Kateket Tanje B. Hauge skal dele kontor med blant andre diakon Inger-Johanne Frogh og menighetspedagog Jorid Tho Hennum, og hun innrømmer at det blir uvant å dele kontor med andre.

– Men det går seg helt sikker til, ler hun, mens hun endelig får satt i gang datamaskinen sin etter flyttingen.

Evalueringer

Nils Brandt sier at det å gå fra individuelle kontorer til et mer åpent landskap i Korna er en prosess som de fortsatt er inne i.

– Både før og etter flyttingen skal vi selvfølgelig prate sammen og evaluere hvordan dette går, og om vi eventuelt må gjøre noen endringer, sier kirkevergen.

Artikkeltags