Lunsj med Birgitte og Helge

KONSERT: Birgitte Stærnes spiller fiolin og Helge Kjekshus spiller klaver under lunsjkonserten i Kongsberg kirke lørdag.

KONSERT: Birgitte Stærnes spiller fiolin og Helge Kjekshus spiller klaver under lunsjkonserten i Kongsberg kirke lørdag. Foto:

Konserten Danser og Romanser er et iørefallende konsept, der norske og europeiske komponister fra samme epoke presenteres.

DEL

Utøverne er Birgitte Stærnes på fiolin og Helge Kjekshus på klaver. Konserten holdes i Kongsberg kirke om formiddagen lørdag 10. november.

Melodisk skjønnhet

Johan Halvorsens 4 Norske Danser blir presentert for fiolin og klaver. Dette er blant de verkene som komponisten gjorde størst lykke med i sin samtid.

Romansene er en annen form. Den byr på andre uttrykksmuligheter, melodisk skjønnhet, harmonisk rikdom, og har blitt anvendt av komponister som Svendsen, og ikke minst Christian Sinding.

De norske komponistene og deres tid blir belyst gjennom musikk fra før deres tid og etter, gjennom europeiske romantikere, andre nasjonal- og neoklassiske komponister, rumenske folkedanser av Béla Bartók, og den magiske tango av Astor Piazzolla.

Fra Sandsvær

Utøverne spiller også Maurice Ravels fascinerende sonate i G-dur, og Romance av Robert Schumann sammen med Romanse av Christian Sinding. 

Birgitte Stærnes fra Sandsvær har siden 1998 viet mye av sitt kunstneriske virke til norske komponister. Hennes CD med verk av Christian Sinding var banebrytende og utgivelsen av ukjente verk av Johan Halvorsen vakte internasjonal interesse. Det siste i samspill med nettopp Helge Kjekshus på klaver.

LES OGSÅ:

Over tusenelever prøver seg som teknologer

- Jeg hadde en historie som måtte ut

Vebjørn kjøpte tre lodd - vant elbil

Artikkeltags