Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg kommune og BPA

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Trist at Lp ikke prioriterer å følge opp saker som betyr noe for den enkeltes kamp mot overmakten – i dette tilfelle kommunen.

I avisen onsdag 19. februar sto det om Laila Bentsen (53) som er både lam og blind og er mer eller mindre låst inne i sin egen leilighet og kommer ikke ut fordi hun ikke får hjelp.
Det eneste Laila ber om er BPA – at hun kan få det andre i samme situasjonen har – muligheten til gjøre enkle ting som å handle, betale regninger – gå på kafé, treffe andre folk, føle at hun betyr noe.

Alt dette mener tydeligvis Kongsberg kommune ikke betyr noe siden de igjen har gitt avslag på søknaden om BPA.
Kommunen er så stolt over at bruken av BPA har hvert stabil over lang tid. De har tydeligvis ikke godkjent noen BPA siden 2017, og ikke vanskelig å ha en jevn bruk da.

Laila har noe hjelp, hun har hjemmesykepleie to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden – kvaliteten på dette er som Laila sier veldig varierende og lett gå på helsen løs hvordan de får henne ut og inn av sengen.
Når hjemmesykepleien går for kveld og får på spørsmålet om hvordan dagen har hvert – får til svar at hun ikke har fått i seg hverken vått eller tørt i løpet av dagen – bør det hende noe mer en ett «du får ha en god natt»

Hvem er jeg som bryr meg om dette?
Jeg heter Odd Mortensen og er forhenværende politiker i Kongsberg kommune – har hvert medlem av kommunestyret i 12 år, medlem av formannskap og medlem av UMU og ikke minst personlig venn av Laila Bentsen som synes Kongsberg kommune har fulgt opp saken elendig. Vi får bare håpe at anken til fylkesmann går igjennom.
Saken er så alvorlig at jeg har samarbeidet med leder/gruppeleder av Kongsberg Frp som kommer til å følge dette politisk. Ikke bare denne konkrete saken, men også hvordan kommunen jobber når det er slike saker.
Saker som dette må ikke bli om kroner og øre og budsjettposter men hensynet til den enkelte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.