Vinneren kåres under festivalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Også i år nominerer Kongsberg krim tre av fjorårets debutanter til Maurits Hansen-prisen Nytt blod.

DEL

Dette er en litteraturpris i regi av Kongsberg Krim.

I år står det mellom en spenningsroman fra universitetsmiljøet, en hardkokt gangsterroman og en thriller med et samfunnsaktuelt tema. Forfatterne er Gunnar Klinge med boken Alma Mater, Christian Rene Wold med boken klovnejakten og Myriam Bjerkli med boken Lille linerle.

Akademisk miljø

Gunnar F. Klinge er fra Oslo og bor i Lillehammer. Han har tilbrakt elleve år ved Universitetet i Oslo, hvorav sju som student og fire som forskningsadministrator ved Det humanistiske fakultet. I dag jobber han som seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet.

Han kjenner altså i høy grad det akademiske miljøet fra innsiden. I sin debutroman går han kritisk til verks mot skjulte nettverk blant professorer og ledere i den norske universitetsverden.

Oslo på 2000-tallet

Christian Rene Wold beskriver seg slik i et intervju med VG i forbindelse med sin debutroman. «Jeg gjorde det meste – bortsett fra å skade folk og drive med våpen. Der satte jeg grensen. Der det var penger å hente, der var jeg».

I seks år levde han i Oslos underverden. Det gikk i dop, bedrageri, økonomisk kriminalitet og andre kriminelle tjenester.

I dag er Christian René Wold (f. 1972) utdannet som sosionom og jobber som bomiljøarbeider og miljøterapeut. Han driver blant annet med rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid rettet mot ungdom.

Wold er deltidsskuespiller og tidligere dørvakt på Head On, et legendarisk utested i Oslo på 90-tallet, da han også var del av de kriminelle miljøene, Det er altså dette miljøet han beskriver i sin debutroman «Klovnejakten».

Romanen gir et realistisk bilde av det kriminelle miljøet i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet.

Kidnapping

Myriam Halden Bjerkli har en solid yrkesbakgrunn. Hun har vært frilansjournalist, frilansfotograf, oversetter og har bidratt til flere antologier, tidsskrifter og aviser med intervju, dikt, noveller og kåserier. Hun har også vunnet diverse skrivekonkurranser.

I 2017 debuterte hun med krimromanen «Lille Linerle».

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes, som hun bare husker fra et svart-hvitt-bilde hun har på nattbordet, en dag skal komme på besøk.

Dette er opptakten til denne hjerteskjærende romanen.

Vinneren blir kåret under Kongsberg Krim, som arrangeres fra 23. til 28. oktober.

LES OGSÅ:

Feirer jubileum med mange toppnavn

- Gøy å juge litt på scenen

Denne gjengen skal lage jubileumsbok 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.