MS Gann gikk tidligere langs norskekysten som hurtigruten MS Narvik, og ble omgjort til skoleskip i 2007. Skipet har 135 elever i videregående skole, som bor, lever og lærer om bord. Nå skal skipet få en etterlengtet oppgradering på teknologisiden. Kongsberg Maritime skal levere en pakke med utsyr som blant annet inkluderer batterier, kontrollsystemer og simulatorteknologi.

– Vi gleder oss til denne oppgraderingen, som vil bidra til å holde utdanningstilbudet vårt fremtidsrettet. Yrkesfagene er viktig for Norge, så dette prosjektet er et av våre bidrag til å sikre relevant, digital maritim kompetanse for fremtiden. I tillegg gir det åpenbare miljøfordeler for driften av skipet vårt, sier Ingveig Vold, skoleleder hos Skoleskipet Gann i en pressemelding.

Leveransen fra Kongsberg Maritime inkluderer SAVe Energy batterisystem og en hybrid akselgenerator (HSG) som gjør det mulig å kjøre maskin og propeller mer effektivt. I tillegg til kontrollsystemer for energistyring, propulsjon og overvåking. Opplæring av skipets mannskap er også en del av pakken.

– Med denne oppgraderingen vil Gann redusere utslippene sine betraktelig, og samtidig så får elevene modernisert opplæringen sin. Dette skipet er jo et laboratorium for maritimt liv og lære, så det er et ekstra hyggelig oppdrag for oss, sier Per Kristian Vågsæter, salgssjef for Global Customer Support, Kongsberg Maritime.

Den planlagte oppgradering er ventet å være ferdig innen utgangen av 2021.