HUGIN er godkjent for bruk på 4.500 meters dybde og vil bli utrustet med en komplett utstyrspakke for geofysisk havbunnskartlegging, blant annet sonar, ekkolodd, kamera og laser, en rekke sensorer, med mer. Kort sagt inneholder utstyrspakken alt man trenger for daglig drift.

HUGIN-systemet er verdens mest vellykkede kommersielle AUV. Flere kartleggingskilometer har blitt utført av HUGIN enn noe annet undervannsfartøy.

– Ved å investere i et HUGIN-system føler vi oss trygge på at vi får pålitelig AUV-teknologi av høy kvalitet. Vi tror dette vil gi nye muligheter for oss. Fra vår første kontakt med KONGSBERG visste vi at vi hadde valgt riktig; Kongsberg Maritimes kompetanse og profesjonalitet, kombinert med en evne til å forstå våre behov, gjorde alt enkelt. Vi ser fram til å bruke HUGIN i mange år fremover, sier Pietro Basciano, CEO, Lighthouse Spa i en pressemelding.

– Vi er stolte over at Lighthouse har valgt vårt system, og ser fram til videre samarbeid, sier Richard Mills, VP, Marine Robotics Sales, Kongsberg Maritime, og ønsker Lighthouse hjertelig velkommen inn i den stadig voksende familien av HUGIN-operatører.