Fredag markerte Color Line og Ulstein Verft offisielt startskuddet for utrustingen av verdens største plugin hybrid skip. 300 verftsarbeidere er i gang om bord, og i desember blir det flere.

Skipet Color Hybrid skal seile i rute mellom Sandefjord og Strømstad.

Når skipet blir levert til Color Line neste sommer vil ca. 70 prosent av de viktigste leverandørene komme fra den maritime klyngen i Norge, skriver rederiet i en pressemelding.

Hovedmotorer, propeller, navigasjon, gir, batteri, tavler og elektronikk er noen av delene som blir produsert i Norge. Sentrale leverandører er Kongsberg Maritime, Siemens, Brunvoll, Rolls-Royce og Telenor Maritime.

Les også

Wenche er Kongsberg Gruppens kvinne i Kina

Investering: 1,2 milliarder

Color Line har investert over 1,2 milliarder kroner i skipet, og total sysselsettingseffekt er beregnet til ca. 950 årsverk.

– Selskapets vilje og evne til omstilling har vært en viktig driver i utviklingen av selskapet. Om vel et halvt år vil dette praktfulle skroget fremstå som et flaggskip for miljø og innovasjon for hele den maritime næringen i Norge», sa konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line under kick-off på Ulstein Verft.

Mange arbeidsplasser

300 verftsarbeidere sto klare til arbeidsstart da skipet ankom verftet i Ulsteinvik. I desember ansetter verftet flere.

– Når Color Line velger Ulstein Verft til byggingen av Color Hybrid, gir det store ringvirkninger for underleverandører og samarbeidspartnere regionalt og nasjonalt. Bare på Ulstein Verft vil 400–500 personer være involverte i dette prosjektet.

– Hver arbeidsplass i verftsindustrien generer 5–6 arbeidsplasser i privat og offentlig sektor, noe som igjen skaper grunnlaget for en levedyktig region, og ikke minst gir betydelige skatteinntekter for stat og kommuner, understreket konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.