Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg sykehus har fått eget lindrende team

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg sykehus fikk denne uka to øremerkede senger til palliative pasienter. Palliativt team vil kunne følge en pasient gjennom hele sykdomsforløpet.

Dette er en del av kreftsatsingen til sykehuset på Kongsberg., skriver sykehuset på sine nettsider.

Kreft

Palliativ medisin er den medisinske fagbetegnelsen på den lindrende behandling som gis til pasienter der man ikke kan fjerne eller stoppe sykdommen, ifølge Norsk helseinfomatikk.

Denne uka var det åpning.

Klinikkdirektør Stein-Are Agledal og kreftkoordinator Silje Løver Aukrust markerte begivenheten ved å klippe snoren. Palliativt team består av totalt fire anestesileger i til sammen 50 prosent stilling, kreftsykepleier i 100 prosent stilling, fysioterapeut og sosionom. Dette er en del av kreftsatsingen til sykehuset på Kongsberg., skriver sykehuset.

Tiltak

Pasientene har ofte en kreftsykdom i bunn med utfordrende og sammensatte problemer og symptomer av fysisk, psykisk, sosial og åndelig/eksistensiell karakter, skriver de videre. Tilbudet omfavner også andre lidelser, som KOLS, hjertesvikt, ulike nevrologiske sykdommer og lignende.

For pasientene vil hensikten med oppholdet på palliativ enhet være å få kartlagt omfanget og årsaken til problemene for å kunne sette inn tiltak, står det videre.

Palliativt team vil kunne følge en pasient gjennom hele sykdomsforløpet, både under innleggelse, men også hjemme eller på sykehjem.

LES OGSÅ:

Eirik (37) blir produsent – men gir ikke opp musikken

– Klart vi blir inspirert av det Lp har gjort

Disse butikkene vil leserne våre ha – dette svarer KappAhl og Barnas hus

Kommentarer til denne saken