– Kongsberg var vår månelanding. Det var her 5G-eventyret startet med tre 5G basestasjoner. Siden 2018 har vi utnyttet tiden og lært mye om teknologien. Teknologibyen Kongsberg har bidratt til uvurderlig kunnskap gjennom piloter, blant både privatkunder, næringsliv og helsevesen. Nå kan endelig alle i Kongsberg bli med på 5G-ferden, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge i en pressemelding.

I dag har Telenor 11 5G-basestasjoner i Kongsberg. Dermed er det 5G-dekning i de aller fleste sentrumsnære områder.

Pilot

Siden Kongsberg var Telenors aller første 5G-pilot, har selskapet brukt god tid på å teste, utforske og eksperimentere. Ifølge Telenors dekningsdirektør, har Kongsberg lagt fundamentet for 5G-utbyggingen av Norge.

– Når vi går over til ny teknologi, har vi stort fokus på kvalitet. Derfor har vi prioritert å lære mest mulig, slik at vi vet at kundene får best mulig opplevelse når vi først tilbyr dem 5G. Vi har derfor hatt god nytte av å høste erfaringer fra Kongsberg, som nå vil komme resten av landet til gode, sier Amundsen.

I dag har 100.000 av Telenors kunder en 5G-mobiltelefon. En rekke mobilprodusenter har lansert sine 5G-mobiler den siste tiden, og i løpet av nyåret kan man forvente at enda flere nordmenn får seg en 5G-mobiltelefon. Dermed vil nok flere innbyggere i Kongsberg få stor glede av 5G-nettet i tiden som kommer.

Her får du 5G

Ifølge Telenors dekningsdirektør vil du få 5G-dekning i de aller fleste områder av Kongsberg. De som bor i sentrale deler av byen, har nå dekning på fremtidens mobilnett. Nettet er nå åpnet for alle.

– Du vil oppleve 5G-dekning i store deler av Kongsberg by. Fra nede ved Kongsberg teknologipark i sør til et godt stykke inn mot Myråsen i nord. Dekningen omfavner også området fra Funkelia i vest og helt ut til Kongsberg Motorsenter i øst. Dersom du er en ivrig gamer, streamer mye serier og har behov for både høy fart og kapasitet, så er sentrale deler av Kongsberg et godt sted å være, sier Amundsen i pressemeldingen.

Hvilke planer Telenor har videre for utbyggingen av Kongsberg kommune er per nå ikke klargjort.

– Vi starter i år utbyggingen i Oslo, Bergen og Stavanger samtidig som vi utvider 5G-dekningen i Trondheim. I 2021 skyter utbyggingen fart. Vi etablerer 5G i Drammen, Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Bodø, sier Amundsen.

Fra og med 2021 skal det i gjennomsnitt bygges fem 5G-basestasjoner om dagen.

Det er for tidlig å si når øvrige deler av Kongsberg kommune får 5G, men i løpet av 2024 vil Telenor ha landsdekkende 5G-nett, sier Amundsen.

LES OGSÅ:

Testes på Kongsberg: Ericsson skal levere Telenors nye 5G-nett

Bildeserie

Se bildene fra 5G-lanseringen

Sigve Brekke ble med Steffen Ruud hjem for å se på 5G-nettet hans