For dette er slett ikke første gang Greg Niemczuk holder konsert i byen. Den polske pianisten har gjestet Kongsberg musikkteater flere ganger, og har gjennom årene opparbeidet seg et trofast publikum som ønsker ham tilbake gang på gang.

Første lørdag etter påske kommer Greg Niemczuk tilbake til Kongsberg for en ny, stor konsert.

Spiller mesterverk

23. april gir pianisten konserten tittelen «Mesterverk fra Polen og Norge». Niemczuk har turnert i Norge de 11 siste årene, og har holdt utallige konserter.

– Han betrakter nå Norge som sitt andre fedreland. Til kveldens program har Greg derfor hentet fram et knippe av de vakreste musikkstykkene fra de to landene som betyr mest for ham: Polen og Norge – blant annet verker av Grieg, Chopin, Sæverud, Sinding og Paderewski, forteller Jens R. Christiansen i en pressemelding. Han er Niemczuks norske impresario.

Greg Niemczuk har nå hele verden som arena. Han har spilt i alle verdensdeler og i de fleste europeiske land. Men han er hvert år på flere omfattende turneer i Norge, og får derfor stadig større fotfeste i Norge.

Skal undervise

Greg Niemczuk har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser. Av de fremste er førsteprisen i den store Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010 og førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2013.

– Over alt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer, fortsetter Christiansen.

Dagen før konserten vil Greg Niemczuk holde mesterklasse med de lengst komne klaverelevene ved Kongsberg kulturskole.

Les også

Fargeglede med en ekstra dimensjon