Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Saggrenda-læreren juble igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Åååååh, det var en veldig hyggelig nyhet å få. Nå blir det high-five med elevene i morra, utbryter Halvor G. Garås, lærer på naturbruklinja til Kongsberg videregående skole, Saggrenda. Fylkespolitikerne redder arbeidsplassen hans nok en gang.

Det er fylkesutvalgsgruppa til samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, SV og Miljøpartiet De Grønne som tirsdag har jobbet med budsjett- og økonomiplanen som skal opp til behandling i fylkesutvalget onsdag.

– En av de lokale godbitene for Kongsberg er at vi nok en gang redder tilbudet i Saggrenda, konstaterer Ap-politiker Bjørn Tore Ødegården.

Naturbrukslinja har i flere år hatt stadige redningsaksjoner. Nok en gang var det fare for flytting av utdanningstilbudet, i og med forslaget til økonomiplan for Buskerud fylkeskommune. Her foreslo fylkesrådmann Georg N. Smedhus at naturbruk skulle flyttes fra Kongsberg videregående skole til Rosthaug videregående på Åmot, Buskerud hovedgård.

LES OGSÅ: Og der ble også IB-linja reddet 

Samspillet skal fortsette

Nå avviser flertallet å flytte et velfungerende utdanningstilbud vekk fra Kongsberg, og det er femte eller sjette gangen linja har stått i fare for nedleggelse.

– Dette er en veldig god nyhet, sier en tydelig glad Halvor Garås.
– Jeg er glad vi har såpass oppegående politikere som forstår hva vi holder på med i Saggrenda. Dette må vi feire med elevene på onsdag.

Bjørn Tore Ødegården understreker at de stadige forslagene på å kutte tilbudet i Saggrenda ikke har noe med dårlig kvalitet eller miljø å gjøre.

– Her har det vært et mål å styrke naturbruk ved Buskerud hovedgård. Men vi ser også at de klarer å levere kvalitet i undervisningen i Saggrenda, og det i godt samspill med skogbruksnæringen. Det må vi fortsette med, sier Ødegården.

LES OGSÅ: Sier nei til fylkesrådmannens kuttforslag 

Ville avklare tidlig

9. november forkastet partiene Ap, Sp, V og SV i hovedutvalg for utdanningssektoren i Buskerud, fylkesrådmannens forslag til langsiktig plan for skoletilbud i Buskerud fylke. Det betød at det ikke er politisk vilje til å gjennomføre de foreslåtte kuttene i linjetilbud for musikk, dans og drama og idrett.

– Nå blir økonomiplanen politisk behandlet og vedtatt i desember, men jeg kan allerede nå si at også Saggrenda kan puste lettet ut. Vi kommer i mål denne gangen også, sier Bjørn Tore Ødegården.

– Men hvordan vil dere klare dette? Det er fortsatt kutt som må gjennomføres?

– Det er kjempeutfordringer i budsjettet, og dette kommer vi til å jobbe hardt med fortløpende. Vi kommer til å finne inndekning for dette, og det har vært viktig for oss å slå fast at vi kommer til å finne inndekning på disse postene. Vi ønsker ikke unødvendig uro for verken elevene eller en uavklart situasjon for de som jobber ved undervisningsstedene. Nå er det all grunn til å feire, mener Ødegården.

Kommentarer til denne saken