– Hvem vil Kongsberg kommune saksøke etter Skinnarberga-brannen?

Artikkelen er over 2 år gammel

Kari og Mette Ulleberg er pårørende til en av dem som mistet hjemmet sitt i brannen på Skinnarberga.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvem vil Kongsberg kommune saksøke etter Skinnarberga brannen? Er det våre gamle foreldre – mellom 86 og 95 år?

De er allerede sterkt traumatiserte av brannen – men ikke umyndiggjorte – skal de nå leve resten av sitt liv med den usikkerhet og angst som et søksmål mot dem representerer? Og ikke minst – en eventuell gjenoppbyggingsfase som de ikke har noen kontroll på, verken praktisk eller økonomisk. Det var jo nettopp derfor omsorgsbolig ble kjøpt, for å slippe all slik utrygghet.

Vil kommunen virkelig tvinge 18 gamle mennesker til å ta ansvar for gjenoppbygging av Skinnarberga? Har ikke disse menneskene vært gjennom nok?

Kongsberg kommune v/rådmann avviste kort tid etter brannen å kjøpe ut beboerne med innskuddet, med det argumentet at dette var et privat borettslag, og ikke kommunens anliggende.

Forsikringsselskapet ønsker ikke å ta ansvaret for gjenoppbygging, ved å kreve skjønn.

Kongsberg kommune ble forespurt fra styret om kommunen ville garantere for og ta ansvaret for ev. overskridelser ved nybygg. Spørsmålet er ikke besvart fra kommunen.

Nå har Kongsberg kommune ved rådmannen og advokat varslet store erstatningskrav og rettssak mot beboerne og pårørende hvis de ikke vil bygge opp igjen.

Hva innebærer det at kommunen vil prøve saken rettslig?

Hvem er motpart? 18 gamle mennesker?

Hvem skal erstatningskravet rettes mot? 18 gamle mennesker?

Styret i borettslaget har konferert med advokat i boligbyggelaget som mener at borettslaget har gått fram på lovlig vis og fattet et gyldig vedtak. Kommunen har fått en annen uttalelse som sier at vedtaket må fattes en gang til.

Hva vil rådmannen og kommuneadvokaten oppnå ved den fremgangsmåten de nå har signalisert?

Hvor hører spørsmålet om moral egentlig hjemme?


Kari og Mette Ulleberg
Pårørende

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken