Enebolig totalskadd i kraftig brann

KRAFTIG: Innen brannvesenet var framme på stedet var boligen fullstendig overtent. Det veltet ut svart røyk som var synlig fra store deler av Kongsberg.

KRAFTIG: Innen brannvesenet var framme på stedet var boligen fullstendig overtent. Det veltet ut svart røyk som var synlig fra store deler av Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det brant kraftig i en enebolig i Kongsberg fredag morgen. Det var en stund fare for at brannen kunne spre seg, men etter tre kvarters slukkearbeid hadde brannvesenet kontroll.

DEL

Klokka 09.16 fikk brannvesenet melding om husbrann i Kongsberg. Kongsberg brann og redning rykket ut på husbrannen. Huset ligger i Marcus Thranes vei ved Numedalsveien.

Brannen var svært kraftig. Innen brannvesenet kom fram til stedet var det full overtenning i huset. Røyken har vært synlig over store deler av Kongsberg sentrum.

Det skal kun ha vært en beboer hjemme i huset da brannen startet. Beboeren var ute av huset da brannvesenet kom til stedet.Det var fare for at brannen kunne spre seg, men klokka 10 hadde brannmannskapene kontroll over brannen.

Til legevakt

Ingen personer er meldt skadet i brannen, men beboeren ble kjørt til legevakt for sjekk.

- Det er svært varmt i området, og folk her er svimle og tørste, uttalte patruljeleder Axel Onshuus ved Kongsberg politistasjon. Politiet har fått forsterkninger fra Drammen og Eiker. Ifølge Laagendalspostens journalist på stedet er det også fire brannbiler på stedet, blant annet stigebilen.

Flere frivillige har også hjulpet til med slukningsarbeidet.

Evakuert

Politiet meldte også at nabobygg ble evakuert.

Til sammen ble åtte personer i to nabohus evakuert. Politiet melder at seks av dem kan dra hjem og sørge for utlufting av boligen.

Brannsjef i Kongsberg, Rita Kirsebom, opplyste at brannmannskapene har jobbet på spreng med å slukke brannen.

– Det er full fyr her, og huset er helt overtent. Siden det er midt i en boligbebyggelse, har vi masse ressurser som jobber med å få kontroll på brannen, sa hun.

– Siden det er så tørt i tillegg, er vi redde for spredningsfaren også, uttalte Kirsebom rett før klokken 10.00.

Etterslukking

Brannvesenet har bistått med alle tilgjengelige ressurser. Mannskaper kommer til å holde på på stedet utover dagen.

Brorparten av brannmannskapene ga seg på stedet i 13-tiden, men fire stykker og én bil er igjen for å drive med etterslukking, opplyser Tore Rakvåg i brannvesenet.

– Resten av mannskapene rydder utstyr og klargjør til videre beredskap, sier Rakvåg.

Det er meldt lyn og torden denne helga, brannvesenet er derfor forberedt på utrykninger.

Video: Henning Martiniussen

Artikkeltags