Solgte 2 tonn på 3 dager

Rester: Det er ikke mye igjen  i godterihyllene, og når påfyllet kommer er vanskelig å si. Alle foto: Tor Christian Ødegaard

Rester: Det er ikke mye igjen i godterihyllene, og når påfyllet kommer er vanskelig å si. Alle foto: Tor Christian Ødegaard

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Smågodtsalget har gått så det suser. En Kongsberg-butikk har solgt 2 tonn de siste tre dagene og nå er det nesten tomt.

DEL

- Vi har solgt bortimot to tonn siden tirsdag, og bare på onsdag solgte vi mer enn vi gjorde i hele uka før påske i fjor, sier Audun Hansen, butikksjef på REMA 1000 i Stasjonsbakken i Kongsberg.

Hyllene er nesten tomme, men likevel kommer det folk som fyller opp posene med de mindre populære godteriet. Når det etterlengtede påfyllet kommer er det vanskelig å svare på, ifølge Hansen, når trykket er så stort.

LES OGSÅ: Rekordlav småodtpris

Etter at godterihysteriet nådde nye høyder, har det blitt publisert flere artikler i landets medier om sukkers helseskadelige virkninger, noe som er betimelig under slike uvanlig lave prisforhold. Enkelte dagligvarekjeder har tatt konsekvensene av dette og valgt å ikke delta i priskrigen. De satser da heller på en sunnere priskrig i form av tilbud på appelsiner og annet tilsvarende sunnere skyts.

Meny og Coop Mega i Kongsberg har satt prislappen på appelsiner til under 3 kroner, mens Kiwi og REMA 1000 fører tofrontskrig ved å ha tilbud på begge deler.

Det er fortsatt en drøy uke igjen til at påsken begynner, så det spørs om ikke folket har spist seg lei til den tid, og påskeeggene heller er fylt med tannkremtuber og tanntråd i stedet for det vanlige sortimentet av søtsaker.

LES OGSÅ: Smågodtkrigen bekymrer

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken