– Det begynte bra, forteller Sebastian Stavland – alias Sgt_Stavland.

– Jeg og Runar (Borge) spilte mot noen av verdens beste lag i duo-turneringen i helgen og vi klarte å kvalifisere oss til finalen, som besto av åtte kamper, forteller han.

Runar Borge er også en habil Fortnite-spiller med sin egen Twitch-kanal. Han er også kjent under navnet Mystixx.

Les også: Møt Kongsbergs ukjente stjerne på Nett-TV

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Strømbrudd

– Men det ble mye styr, vi hadde noen planer og strategier klare, men ikke alt gikk etter planen. Noen på rekka vår klarte også å kortslutte strømmen, som da betyr at vi ikke får noe poeng den runden, og etter det så begynte vel alt og falle fra hverandre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

E-sport

E-sportscenen i Norge er i ferd med å vokse. Polaris-stevnet i helgen var et ganske stort event. Spillerne som deltar i slike stevner, spiller om store penger.

I Kongsberg fins det mange som spiller Fortnite og andre e-sport-spill, noen ganger til de foresattes fortvilelse.

Men dette regnes altså som sport. Og etter hvert vil det bli mer prestisje, og ikke minst lukrative sponsoravtaler, og premier å hente på denne arenaen også.

Og det kan jo være en trøst.

Fakta om Fortnite

  • Fortnite er et samarbeids/overlevelsesspill som spilles direkte via nett og LAN.
  • Spillet er utviklet av Epic Games og People Can Fly. Det ble lansert i 2017 og fikk umiddelbart stor utbredelse og millioner av registrerte spillere verden over.
  • Handlingen er satt i en åpen verden.
  • Spillerne De kommer flyvende per ballongbuss til en virtuell øy med tilfeldig distribusjon av våpen, rustninger og andre kampstøttefunksjoner.
  • Målet er å være den siste spilleren, eller laget, i live. I spillet blir den i utgangspunktet åpne verdenen stadig trangere, og de overlevende tvinges sammen til et uunngåelig møte.
  • Fortnite har også blitt en populær e-sportarena.
  • Fortnite Sesong 2, ble sluppet 15 oktober.

 

Les også: