Kongsbergs innføring av førerløse busser skaper nysgjerrighet i England

Applied Autonomy møtte i dag engelsk presse i Drammen. F.v. Olav Madland administrerende direktør i Applied Autonomy, Jonny Haugen i Applied Autonomy og Roger Ryberg fylkesordfører i Buskerud Fylkeskommune.

Applied Autonomy møtte i dag engelsk presse i Drammen. F.v. Olav Madland administrerende direktør i Applied Autonomy, Jonny Haugen i Applied Autonomy og Roger Ryberg fylkesordfører i Buskerud Fylkeskommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag møtte Kongsberg-selskapet Applied Autonomy den engelske pressen for å fortelle om innføringen av autonome kjøretøy i Norge

DEL

Møte med den engelske pressen fant sted i Drammen. Og Applied Autonomy inviterte med seg sine samarbeidsparter i både Buskerud fylkeskommune, Kongsberg kommune, Kongsberg Innovasjon, Brakar og Statens vegvesen.

– Norge har høyest andel av elektriske biler per innbygger og er generelt sett veldig åpne for ny teknologi. Derfor har vi kommet såpass langt med både regulering av nytt lovverk og utprøving av selvkjørende kjøretøy. Dette har skapt nysgjerrighet i England og derfor møtte vi engelsk presse, forteller Olav Madland, administrerende direktør i Applied Autonomy i en pressemelding.

Les også: Fylkeskommunen bruker 3,9 milliarder på samferdsel

Buskerudbyen Bompenger og teknologi

Artikkeltags