Boklansering, talkshow og feiring. Det blir en hektisk uke for Gunhild Stordalen fra Kongsberg. Fredag er hun med i Skavlan, og mandag ga hun ut sin selvbiografi «Det store bildet».

Både VG Nett og Dagbladet.no fokuserte lanseringen mandag, der Stordalen også beskriver sykdommen systemisk sklerose.  De gode kritikkene for boken har begynt å dukke opp, både hos NRK og hos Dagbladet.

Samtidig får vi vite hvordan nyheten om hvordan de hjemme på Muggerud mottok nyheten om at hun var sammen med hotellkongen Petter Stordalen.

LES OGSÅ: Avslørte at hun egentlig ikke bryr seg så mye om mat

«Bondejenta som ble milliardærfrue»

Forlaget Pilar forlag skriver om boken at dette er historien om bondejenta som ble milliardærfrue. Den er er skrevet i «jeg»-versjon, men ført i pennen av Jonas Forsang.

«Om legen som ble dødssyk og kampen hennes for å redde verden, samtidig som hun prøver å redde seg selv».

Forlaget fortsetter: «Dette er den personlige fortellingen om Gunhilds kamp, men først og fremst er det en hyllest til livet. Og kjærligheten».

 

Syk på skolen

I boken forteller Gunhild Stordalen at hun tidlig skjønte at noe var galt med kroppen. På en klassetur mens hun gikk på videregående til Tsjekkia, ble hun syk. Ansiktet hovnet opp.

Stordalen ble i 2014 diagnostisert med den uhelbredelige sykdommen systemisk sklerodermi.

Frem til da trodde hun at hun hadde et helt liv på å gjøre en forskjell, nå hadde hun i verste fall bare et par år igjen å leve.

LES OGSÅ: Gunhild til VG: – Føler meg bedre 

Ny svigersønn

Litt personlig er også Gunhild Stordalen, for hun beskriver sin oppvekst på Muggerud. Som hjemmet sitt på gården der «lukten bestod av en blanding av grønnsåpe, røyk fra snadden til pappa, og inventar av furutre».

Stordalen beskriver også om da hun kom hjem til Muggerud med nyheten om sin nye kjæreste. Her er et sitat fra boken: «Mamma var likblek. Hun satt i sofaen i stuen på Muggerud. «Har du blitt sammen med Petter Stordalen?» Så bøyde hun seg fremover og lente hodet i hendene. «Gunhild ...» Og så begynte hun å gråte.» forteller Gunhild i boken.

Verken VG eller Dagbladet har fått noen kommentarer fra Gunhild Stordalen om biografien. Men hun skal altså delta i et opptak for talkshowet Skavlan på TV 2 fredag.